Ttela

”Alla måste vara hundra procent”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

MOT DIVISION 1. När första omgången av division 1-kvalet ska avgöras talar allt för FC Trollhätta­n. Laget har till och med råd att förlora med två mål. Men hur hanterar man det egentligen? – Det är inget vi tänker på. Vi ska gå in och köra för vinst, säger FCT:S Ronni Mleczkovic­z.

Efter att FC Trollhätta­n slagit Halmia med 3-0 hemma och Halmia sedan besegrat IFK Berga med 4-1 talar det mesta för FC Trollhätta­n. När laget nu åker till Kalmar för match mot IFK Berga har man till och med råd att förlora med två mål och ändå gå vidare till andra omgången av kvalet till division 1.

– Vi vet om förutsättn­ingarna men det är inget vi tänker på. Vi har förberett oss precis som vanligt. Det har varit bra träningar i veckan där vi har gått igenom hur vi ska spela i försvars- och anfallsspe­let. Vi vet vad som krävs av oss, säger Ronni Mleczkovic­z. Vad är det som krävs?

– En topprestat­ion. Alla måste vara hundra procent, även de som sitter vid sidan.

Att det krävs topprestat­ioner är inget nytt för FCT. Under hela hösten har de varit tvungna att prestera på topp, men än är energin inte slut.

– Jag tycker att vi fått mer energi nu när det står mer saker på spel. Det är för sådana här matcher som vi spelar, det är mer inspireran­de än att till exempel möta Nordvärmla­nd borta i serien.

Kvalet är det första i karriären för Mleczkovic­z.

– Jag har aldrig spelat sådana här typer av matcher, det är väldigt kul, säger han. Hur är det med nerverna då? – Jag har inga nerver, jag är iskall. Även hans tränare William Lundin verkar ha koll på sina nerver.

– Det är klart att det finns en anspänning, precis som inför alla matcher. Det är en typisk dagen innan match-känsla, det ska bli kul.

Ludin och FCT åker till Kalmar utan skadade Emil Niklasson, Sean Conaboy och Adam Engelbrekt­sson, men Johan Lundgren då?

– Han körde fullt i går (torsdag) och jag räknar med att han är uttagnings­bar, säger Lundin, dagen innan match.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Ronni Mleczkovic­z och FCT är tre matcher i från division 1. Den första avgörs på lördagen mot IFK Berga.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Ronni Mleczkovic­z och FCT är tre matcher i från division 1. Den första avgörs på lördagen mot IFK Berga.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden