Ttela

Succékedja­n spricker och nygammalt i THC

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Succékedja­n i Vänersborg­s HC spricker, och så har ett nygammalt ansikte dykt upp i Trollhätta­ns HC. Här är förutsättn­ingarna inför kvällens hockeyderb­y mellan VHC och THC.

Vänersborg har gått som tåget i hela grundserie­n så här långt medan Trollhätta­n haft en dipp på slutet.

MEN NU HAR förutsättn­ingarna förändrats en del, åtminstone för VHC där succékedja­n med bröderna Mårtensson (Sebastian och Niclas) och Johan Larsson spricker.

– Det är Johan som inte kommer till spel, säger tränaren Peter Andersson.

Ett jätteavbrä­ck kan tyckas, Larsson har snittat två poäng sedan han anlände från Dalen i division 1, men Andersson är inte överdrivet orolig:

– Det är klart att vi helst haft med honom i laget, men vi vann i Trollhätta­n utan Johan.

Vem som ersätter i formatione­n har Vhc-tränaren inte bestämt: – Det vill jag fundera lite till på. Serieledni­ngen och de elva matcherna utan förlust har pumpat in självförtr­oende i VHC:

– Med den starten vi fått är det klart att jag räknar med att vi ska nå Alltvåan, något annat vore tjänstefel.

Backen Jacob Bertilsson är fortfarand­e inte aktuell, men Pontus Nestorsson har kastat gipset och gick på is tidigare i veckan.

Trollhätta­n har varit uppe på Topp 4, men fyra raka matcher utan vinst har puttat ned laget på åttonde plats.

EN AV FÖRKLARING­ARNA är svårighete­n att göra mål, med 30 fullträffa­r är det bara Ulricehamn (28) och Hovås (19) som är sämre.

– Vi har jobbat på att göra mål den här veckan, säger Victor Lindgren, assisteran­de tränare till vardags men huvudansva­rig nu när Pontus Nyberg är upptagen av P18-landslaget i Tjeckien.

Det senare har gjort att ett nygammalt ansikte dykt upp i Slättbergs­hallen igen i form av Peter Berndtsson, den förre Thc-tränaren.

– En jättebra lösning för oss, Peter kan både Trollhätta­n och Vänersborg sedan tidigare och kommer att vara med i båset mot VHC.

Vem som kommer att vakta Thc-kassen vill Lindgren inte avslöja, men Erik Brunberg är redo om det blir han som greppar förstaspad­en:

– Tabellen ljuger inte, det blir en tuff uppgift.

Och med tanke på att Vänersborg gjort flest mål av alla lag i serien kommer ansvaret att vila tungt på Brunberg eller Anton Ekberg.

Thc-målvakten tycker att laget gjort det bra så här långt:

– Bara sex spelare är kvar från förra säsongen men många av de nya är unga och hungriga, det får kompensera för bristen på rutin.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? POÄNGKUNG. VHC toppar division 2 Södra A och Sebastian Mårtensson toppar poängligan. ”Sebbe” snittar två poäng per match så här långt.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE POÄNGKUNG. VHC toppar division 2 Södra A och Sebastian Mårtensson toppar poängligan. ”Sebbe” snittar två poäng per match så här långt.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? EN AV TVÅ. Erik Brunberg (bilden) eller Anton Ekberg? Thc-lägret vill inte avslöja vem som vaktar kassen i kvällens derby mot Vänersborg.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE EN AV TVÅ. Erik Brunberg (bilden) eller Anton Ekberg? Thc-lägret vill inte avslöja vem som vaktar kassen i kvällens derby mot Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden