Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Minst 120 miljoner till en ensam vinnare – ja, det snackas om en V75-omsättning på 170 miljoner.

Svindlande summor i en multijackp­ot-omgång, där jag unnar en att vinna allt. Penningpla­cering? Ja, en och annan toppstamma­d häst satt i min regi ...

Skämt å sido, men visst skulle ATG slå på stora trumman och få ovärderlig reklam om det bara blev en vinnare.

Å andra sidan skulle det vara häftigt om många så kallade småspelare fick vara med och dela på alla miljonerna. Säg att det blir 400 system med sju rätt och har jag då räknat rätt blir det minst 300 000 i vinst per system.

Nåja, på lördag vid 18.50 vet vi hur det gick ...

Makethemar­k bara bäst?

I Gulddivisi­onen är det fyra ekipage som startar med vinstchans. Jag väljer att singelstre­cka Makethemar­k med Ulf Ohlsson trots att Petri Salmelas femåring ska tävla med skor på hovarna.

Den som vill känna sig trygg streckar givetvis också Zenit Brick, Milligan’s School och Nadal Broline.

Jag står alltså över den trion. Rätt eller fel?!

Min andra spik i den här minst sagt svårlösta omgången är ett fyraårigt sto i Björn Goops regi. Topspin står bra inne i loppet, är ensam på springspår och Björn kommer att sikta på ledning.

I den positionen är Björn en mästare på att bedöma tempot – och han kommer att göra allt för att ekipagen på tillägg ska få det svårt.

Strecka mina två hästar

Jag kör Claude Debussy åt Roger J Jansson och Zoko Lane åt Roger Persson. Det är två hästar som kan vinna till riktigt bra odds.

Claude Debussy höll undan för Handsome Brad senast då han stod 40 före. Motståndet nu är inte lika tufft och den här femåringen kan avsluta vasst.

Zoko Lane har jag skrällt med förr i V75. Senast fick vi fritt för sent som V75fyra. Ja, med tidigare lucka hade det kunnat bli vinst.

Formen är alltså på topp och med hårt tempo är vi med i slutstride­n.

I övrigt; strecka Humble Hill som jag kör i V75 på söndag på Sundbyholm.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden