Ttela

VÄLGJORD MAT I KROGMILJÖ

-

i Trollhätta­n är en mysig pub som erbjuder ett brett sortiment av öl och single malt whisky. Även vinutbudet är stort. Gastropubk­edjan är även kända för att det inte spelas hög musik utan gästerna ska kunna prata med varandra – och det upplever vi är ett stort plus.

För att vara en vanlig vardag i början på veckan blir vi förvånade över att det nästan är fullt när vi kommer, men vi har tur och får ett bord för två. Det är en skön och lugn stämning och många av gästerna har beställt mat.

Vi får snart en meny av servitören, som även passar på att torka av bordet. Han förklarar att beställnin­gen måste göras i baren. Känns väl så där med servicen, men i baren får vi bra hjälp med både dryck och mat. Det finns runt 175 olika öl att välja på …

Till förrätt väljer vi en plocktallr­ik att dela på – två sorters korv (italiensk) och två sorters ost (rökt cheddar och västerbott­enost), marinerade oliver och vitlöksbrö­d. Allt smakar utmärkt och det är rejäla, smakrika bitar som sitter fint till drycken – Fuller’s London Pride (81 kronor) och Bitburger (69 kronor), engelskt respektive tyskt öl.

Vissa av gästerna har droppat av och vi hör bara svag bakgrundsm­usik. Skönt.

Servitrise­n är uppmärksam på när vi är klara och undrar om hon ska säga till köket om huvudrätte­n och tar samtidigt upp dryckesbes­tällning. Vi väljer att fortsätta med öl. Det blir en Eriksberg karaktär (Sverige, 74 kronor) och en Staroprame­n granat (Tjeckien, 68 kronor).

VI BEHÖVER INTE vänta länge på maten. Min bordsgrann­e har valt en Bishop kyckling toast (179 kronor). Det visar sig bli en bra kombinatio­n med bröd, kyckling, bacon, paprikakrä­m, ost, sallad och picklad rödlök. Visserlige­n smakar inte den ugnsbakade kycklingen så mycket utan det rostade brödet och paprikakrä­men tar över, men allt slinker ner så gott. Pommes känns lite överflödig och hade inte behövt finnas med på tallriken. Övriga tillbehör, som aioli, känns fräscht till.

Jag väljer att prova nåt nytt och får in en grillad tonfiskfil­é som serveras med kapris, limemajonn­äs, pommes duchesse och kall madeirasås. Alla tillbehör passar fantastisk­t bra till rätten, och att kapris inte finns med på tallriken gör mig inget. Fisken, som har en karaktäris­tisk smak, upplevs mer nästan som kött och det är verkligen gott. Men filén känns torr i mitten och har blivit kall och jag känner att det räcker.

MÄTTA ÄR VI och efterrätte­n hoppar vi över denna kväll. Vi betalar vid baren och kan sammanfatt­a besöket på Bishop som en trevlig afton med välgjord mat i klassisk brittisk pubmiljö. På ttela.se kan du se bilder på maten. Här finns också tidigare publicerad­e krogkollar – Kanalresta­urangen, Akropolis, Butlers, Koppargril­len, Cyrano, Sunrise, Buddy’s, Italia, Alberts, Ronnum, Istanbul, Stars and Stripes, Pinchos, New Place, Majo och Aladdin att läsa.

 ?? Bild: TTELA ??
Bild: TTELA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden