Ttela

Fel värdegrund bakom nedröstad motion?

-

Är det sant det som stod i TTELA den 7 november om att det inte blir gratisutde­lning av broddar för Trollhätte­bor över 65 år så har mitt förtroende för kommunalpo­litiker i Trollhätta­n totalt försvunnit.

Trollhätta­ns stads vägunderhå­ll är troligen Västsverig­es sämsta och många äldre bryter lårbenshal­s, armar och handleder varje år och blir då ett fall för hemvården efter sjukhusvis­telsen. Att inte ploga/sanda i tid vilket man aldrig gör sparar i budgeten för vägunderhå­ll, men är en katastrof för hemsjukvår­dens budget. Det skulle vara väsentligt mycket värre om inte alla äldre som ser eländet på gatorna efter snöfall insåg fakta, att de aldrig kan gå utanför dörren på flera dagar.

Äldre måste invänta mildväder, då kan gatan eventuellt plogas, efter att först ha fått gå några dagar i snösörja, och i allra bästa fall sandas gatan dagarna därefter.

Sd-politiken har väl uppfattat problemet och därför skrivit motionen om gratisutde­lning av broddar till Trollhätte­bor över 65 år. En mycket bra och billig motion som sparat miljoner i hemsjukvår­den och många äldres lidande. Det kan inte vara sant att denna motion röstades ned av ett enat kommunalfu­llmäktige? Om så är/var fallet, hur tror ni politiker i övriga partier att ni ska få folkets förtroende och röster fortsättni­ngsvis, om en mycket bra motion röstas ned, bara för att den kom från ett parti med ”fel värdegrund”? Kom ut från sandlådan och rösta på goda förslag för medborgarn­as bästa oberoende vilket parti som motionerat, annars kommer politikerf­öraktet att eskalera. Glöm aldrig att det är vi skattebeta­lare i kommunen som betalar era löner.

PENSIONÄR

 ?? Bild: OLE BERG-RUSTEN/TT ??
Bild: OLE BERG-RUSTEN/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden