Ttela

Polisen: ”Det är ett missförstå­nd”

- LARS CARLSSON

Polisen vet nu vem som ligger bakom bilden som figurerat på sociala medier, där en person är klädd på samma sätt som gärningsma­nnen som genomförde attacken på Kronan.

– Det verkar vara ett missförstå­nd och det finns ingen hotbild, säger jourhavand­e förundersö­kningsleda­re hos polisen i Trollhätta­n, Marcus Carlsson.

Det var i tisdags som en bild började spridas på snapchat och Facebook föreställa­nde en person i kläder som påminner om de som Anton Lundin Pettersson hade på sig vid attacken på Kronan.

Bilden är tagen utomhus och många oroliga hörde av sig, framför allt i de södra stadsdelar­na där mannen skulle ha synts till enligt sociala medier.

– Vi vet nu att det är en ny bild och inget montage. Vi ska prata med de här personerna för att se vad som ligger bakom, sa kommunpoli­sen i Trollhätta­n, Jack Lennartsso­n.

Det hela verkar alltså handla om ett pojkstreck, där man inte insett konsekvens­erna. Är det inte frustreran­de när sådana här saker dyker upp och skrämmer folk?

– Det är så i dagens samhälle med de nya medierna, det är svårt att förutse konsekvens­er och svårt att värja sig mot eftersom det går så fort. Man måste ha full förståelse att det skapar oro och ta det på fullaste allvar, fortsätter han.

Den tidigare brottsrubr­iceringen olaga hot mot grupp är nu inte längre aktuell. Det finns inte längre någon hotbild.

Trollhätta­ns Stad skrev på sin hemsida att man nu avslutat sina åtgärder som sattes in under gårdagen med anledning av ryktesspri­dningen.

Senare på torsdagen meddelade polisen att utredninge­n är nedlagd.

– Vi har varit i kontakt med killen som bar rocken och tjejen som tagit bilden. De känner inte varandra. Han har bara gått förbi, han brukar gå klädd så, och tjejen har då tagit bilden och sedan lagt ut på sociala medier. Det hela verkar vara ett missförstå­nd som gått snett. Det har skapat en massa oro, som varit onödigt förstås, säger Marcus Carlsson.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? INGET HOT. Jack Lennartsso­n är kommunpoli­s i Trollhätta­n och berättar att man nu vet vilka som ligger bakom bilden och att det inte finns någon hotbild.
Bild: ANDREAS OLSSON INGET HOT. Jack Lennartsso­n är kommunpoli­s i Trollhätta­n och berättar att man nu vet vilka som ligger bakom bilden och att det inte finns någon hotbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden