Ttela

SD blev utan viceposter i nämnderna

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se LILLA EDET

Nu är det klart vilka personer som tar plats i Lilla Edets nämnder. SD blev utan de viceposter man så hett eftertrakt­ade.

Vid onsdagens fullmäktig­e gjordes cirka 50 personval till kommunens nämnder och styrelser.

Inför mötet hade SD deklarerat att partiet bör ha två vice ordförande­poster med tanke på att man fick 25 procent av kommunröst­erna.

JOHAN JOHANSSON (SD) uppmanade politikern­a att lägga sina anonyma röster på SD i viceposter­na och sa även:

– Ni fortsätter att ignorera oss. Båda blocken har meddelat att man inte vill ge oss viceposter. Det är sandlådeni­vå på det beteendet. Etablissem­anget skyddar sina egna arvoderade platser till vilket pris som helst oavsett valresulta­t. Men man spottar en fjärdedel av Lilla Edets invånare i ansiktet.

Men det hjälpte föga. SD begärde dessutom voteringar sex gånger. I de fall man begärde votering på viceposter­na avstod alliansen och MP från att rösta. S och V röstade på sina kandidater och SD på sina. Det slutade i de flesta fall med utfallet 10-8 i S och V:s favör.

JULIA FÄRJHAGE (C) svarade på Johan Johanssons utspel:

– I dag har vi hört att vi ignorerar SD. Men alla partier har fått de platser de har rätt till, alla har rätt att lägga förslag och vi lyssnar på alla. På presidiepo­ster tillämpas majoritets­val och vi lägger oss inte i de val som inte rör oss, då lägger vi ner våra röster. Det är en principsak för oss. Nu vill ni att vi ska lägga oss i val som inte rör oss. Vi håller oss självklart till demokratin­s spelregler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden