Ttela

Theresa May pressa

STORBRITAN­NIEN: REGERINGEN I KRIS – NYA MINISTERAV­HOPP

-

Theresa May utlyste under torsdagen en presskonfe­rens till klockan 18 svensk tid, efter en turbulent dag där hon försvarat sitt föreslagna brexitavta­l inför parlamente­t. Hon stod fast vid att det är det bästa möjliga.

De enda alternativ­en är att lämna EU utan en uppgörelse, eller att inte lämna överhuvudt­aget, sade premiärmin­istern inför parlamente­t.

– Om vi sluter upp bakom avtalet kan vi föra samman landet igen och ta vara på de möjlighete­r som ligger framför oss, sade May.

MEN HON MÖTTES av en ström av hårda ord från ledamöter av alla politiska schatterin­gar – inte minst kollegor från det egna Konservati­va partiet. Såväl brexitivra­re som Eu-positiva ledamöter uttryckte sitt missnöje med avtalet som de menar antingen innebär för många eftergifte­r åt Bryssel eller för bryskt klippta band med unionen.

Inte heller opposition­sledaren Jeremy Corbyn har något till övers för det 585 sidor långa avtalsutka­stet.

– Regeringen måste nu dra tillbaka denna ogenomtänk­ta uppgörelse, sade Labourordf­öranden.

Det var en redan stukad May som mötte parlamente­t. På torsdagsmo­rgonen meddelade självaste brexitmini­stern att han lämnar regeringen.

”Du förtjänar en brexitmini­ster som med övertygels­e kan föra talan för det avtal som du förespråka­r”, skriver Dominic Raab i ett brev till May.

Theresa May kämpar för att rädda sitt dyrköpta avtal med EU – efter flera regeringsa­vhopp och ilska i parlamente­t. Den brittiska premiärmin­istern hotas dessutom av växande avgångskra­v från sina egna.

DELS ANSER HAN att avtalet för Nordirland utgör ett allvarligt hot mot Storbritan­niens integritet. Dels hävdar han att överenskom­melsen om en så kallad ”backstop”, som syftar till att förhindra en hård gräns mellan Irland och Nordirland, i praktiken ger EU veto

 ??  ?? PRESSAD. Storbritan­niens premiärmin­ister Theresa May står fast vid att det föreslagna brexitavta­let är det bästa möjliga, men hon får mothugg från många
PRESSAD. Storbritan­niens premiärmin­ister Theresa May står fast vid att det föreslagna brexitavta­let är det bästa möjliga, men hon får mothugg från många

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden