Ttela

Onsjös Längfors klar för golfens finrum

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Det går fortsatt bra för Per Längfors. På torsdagen kvalade han, som första Onsjö Gk-spelare någonsin, in till Europatour­en. – Det är en dröm jag haft sedan jag började spela golf, säger han.

Tack vare ett wildcard gjorde Per Längfors i somras debut på Europatour­en. Ett stort steg i karriären för Onsjö-spelaren som siktar mot världstopp­en.

Nästa stora steg kom på torsdagsef­termiddage­n då Längfors kvalade in till Europatour­en och därmed tar steget in i golfens finrum.

– Det innebär att jag hela nästa säsongen kommer att spela på Europatour­en. Jag har inte riktigt förstått det ännu, det är riktigt häftigt och ett stort steg, säger Per Längfors.

Kvalet till Europatour­en består av tre steg. Det första avgjordes i Tyskland i september och vållade inget större problem för Längfors.

Men i steg två var det nära att ta stopp ... igen.

– Men jag lyckades ta mig vidare efter särspel efter att jag gjort en fin avslutning. Det var tredje gången gillt.

Tredje steget har avgjorts i veckan på Lumine i Spanien. Under sex dagar har 156 spelare gjort upp om 25 platser till Europatour­en. Efter fyra dagar gick 70 spelare vidare till de två sista dagarnas spel. Per Längfors var en av dem.

– De 70 är garanterad­e att spela på Challenge touren, som är touren mellan Nordiska touren och Europatour­en, och jag vara nöjd med att bara komma dit. Då släppte pressen för mig och sedan spelade jag hur bra som helst de två sista dagarna.

Det ledde till att Längfors slutade på en 13:e plats i kvalet och får därmed tampas med Europas bästa golfspelar­e nästa år.

– Det betyder hur mycket som helst. Det är Europatour­en som jag kämpat för i alla år, att ta mig ut på touren och etablera mig där. Det betyder allt för mig och öppnar många dörrar. Jag ska ta vara på den chansen jag fått, säger Längfors.

Trodde du att du skulle spela på Europatour­en redan nu?

– Jag hade inte förväntat mig det, men det kom samtidigt inte som en överraskni­ng. Det betalar sig att jobba på och tro på det man gör. Jag är väldigt nöjd med min prestation.

Vad händer nu?

– Jag ska åka hem, landa och njuta lite. Sedan är det bara att köra på. Tävlingarn­a drar igång redan om två-tre veckor, säger Längfors.

”Det är en dröm jag haft sedan jag började spela golf”

PER LÄNGFORS

 ?? Bild: JON OLAV NESVOLD ?? HISTORIA. Per Längfors har som första Onsjö Gk-spelare kvalat in till Europatour­en.
Bild: JON OLAV NESVOLD HISTORIA. Per Längfors har som första Onsjö Gk-spelare kvalat in till Europatour­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden