Ttela

En match kvar för Lundin & Co

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

En dag kvar, sedan är det dags för säsongens sista match för FC Trollhätta­n. Det är nu det ska avgöras, blir det division 1 eller 2 för laget nästa säsong?

Efter 2-1 hemma mot FK Karlskrona på onsdagskvä­llen har FC Trollhätta­n satt sig i förarsätet inför den sista och avgörande matchen i kvalet till division 1.

– Vi har satt oss i en bra sits i och med segern, men vi är medvetna om att vi bara är halvvägs. Det är på lördag det gäller, säger William Lundin, tränare i FCT.

Onsdagen bjöd förvisso på seger för FCT vilket innebär avancemang till division 1 vid oavgjort eller seger i returen i Karlskrona på lördag.

Men 2-1 är inte på något sätt ett drömresult­at då Karlskrona­s bortamål innebär att laget bara behöver vinna med 1-0 för att ta division 1-platsen.

Lägg därtill att Karlskrona visade upp ett vasst anfallsspe­l på Edsborg, som stundtals skapade kaos i FCT:S i vanliga fall så stabila försvar.

– De kom in i vårt straffområ­de för ofta och skapade bra lägen. Simon (Forslund) gjorde en fantastisk match. Till på lördag måste vi skruva på en del saker i försvaret till på lördag. Men även bli vassar framåt för det går att straffa deras backlinje mer, säger William Lundin.

– Nej, vi visste om det. Vi visste att det var i anfallet deras bästa spelare fanns och var väl medvetna om att vi var tvungna att jobba hårt i försvaret.

Hur det blir med Johan Lundgrens närvaro i lördagens match var på torsdagskv­ällen fortfarand­e oklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden