Ttela

Rut-lina optimistis­k inför säsongssta­rten

- JOHAN LINDAHL 0520-42 26 00 johan.lindahl@ttela.se

Fjolårets säsong var en tuff sådan för Rut-lina Berners Villa Lidköping. Nykomlinga­rna slutade näst sist, med bara tre vunna matcher. Men när det närmar sig säsongssta­rt är det med förstärkt trupp och nytt självförtr­oende som hon och laget siktar på ett lyft i tabellen. – Med den här truppen har vi goda chanser, säger hon.

Som nykomlinga­r med ett ungt lag med utveckling­spotential var Vänersborg­stjejen Rut-lina Berner medveten om vilket projekt hon gav sig in på när hon lämnade Kareby, där hon vann tre raka Smguld, för lillasyste­r Annie Berners Villa Lidköping. Med tre vinster och 18 gjorda mål på hela säsongen slutade laget näst sist.

– Det ganska förväntat att vi hamnade där vi hamnade i tabellen. Men vi spelade bättre och bättre ju längre säsongen gick och med lite tur hade vi vunnit fler matcher, säger hon.

MEN MILJÖOMBYT­ET INNEBAR också personlig utveckling på flera plan.

– Jag fick en annorlunda roll och kunde ta mer ansvar på planen. Jag hade en hel del rutin jämfört med många andra spelare, och jag kunde vara med och utveckla spelet, säger hon.

Men Rut-lina Berner tror att seriens yngsta lag kan ta stora kliv den kommande säsongen. Dessutom har Villa gjort klart med fyra högoktanig­a nyförvärv i form av målvakten Pernilla Elardt från Nässjö, och trion Sara Bergvall, Ida Friman och Matilda Svenler från förra klubben Kareby, som tillsamman­s har flertalet SM- och Vm-guld i ryggsäcken.

– Med den här truppen har vi goda chanser. På pappret kan vi gå hela vägen, men vi ska få ihop det på planen också. Vi kommer åtminstone aldrig att vara slagna på förhand.

”På pappret kan vi gå hela vägen, men vi ska få ihop det på planen också”

RUT-LINA BERNER

EFTERSOM PREMIÄREN MOT AIK som skulle ha spelats på Bergshamra i Solna lördagen den 10 november blev inställd på grund av isbrist, inleder Villa Lidköping i stället hemma mot bottenlage­t Söråker på hemmaplan nu till helgen. Men det är inget som kastar grus i maskinerie­t, menar hon. Snarare tvärtom.

– Man är givetvis sugen på att börja, men det innebär egentligen bara en veckas extra träning, säger hon.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? SIKTAR HÖGRE. Rut-lina (till vänster) och lillasyste­r Annie Berner är lagkamrate­r i Villa Lidköping, och siktar den här säsongen på ett rejält lyft i tabellen.
Bild: STEFAN BENNHAGE SIKTAR HÖGRE. Rut-lina (till vänster) och lillasyste­r Annie Berner är lagkamrate­r i Villa Lidköping, och siktar den här säsongen på ett rejält lyft i tabellen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden