Ttela

Guidetti trivs i Spanien trots flyttrykte­n

- EMELIE FREDRIKSSO­N/TT

John Guidettis klubblag Alavés går som tåget i La Liga. Själv får anfallaren, som ryktas till turkiska Galatasara­y, sparsamt med speltid. – Jag förstår att man inte bryter på ett vinnande koncept, säger 26-åringen.

John Guidettis Alavés har skrällt rejält i årets La Liga och ligger just nu fyra, bara poängen bakom serieledan­de Barcelona. Den svenske anfallaren har däremot saknats i flera matchtrupp­er och har bara fått förtroende­t i sex av tolv matcher. Nyligen kom uppgifter i turkiska medier om att han skulle vara aktuell för storklubbe­n Galatasara­y efter rekommenda­tioner av klubbens Nordenscou­t Johan Elmander.

GUIDETTI SÄGER ATT han inte har haft någon sådan kontakt med den förre landslagss­pelaren, och att han låter sin agent sköta de bitarna.

– Jag fokuserar på fotbollen, men har supermycke­t respekt för honom (Elmander). Både som person och som spelare, säger han.

Anfallaren har också stor respekt för Galatasara­y som klubb.

– Det är en fantastisk klubb med supportrar som är helt otroliga och fotbollssp­elare som är väldigt duktiga. En passionera­d och otroligt stor klubb.

TROTS DEN SPARSAMMA speltiden i Spanien säger Guidetti att han trivs i sin klubb. Glädjen över framgången sprider sig i hela laget och när det går så bra förstår han att tränaren inte vill ändra.

– Jag gjorde en sämre match mot Levante och sedan bytte han och då har vi vunnit i princip allt, och inte mött några små klubbar. Jag förstår att man inte byter. När jag blir kallad att göra mitt jobb kommer jag att göra det, säger Guidetti.

Till landslaget kommer han med en god känsla efter att ha blivit målskytt, för första gången på två år i landslagsd­ressen, under den senaste samlingen.

– SJÄLVFÖRTR­OENDET ÄR väldigt bra. Jag vet vad jag är kapabel till och kommer in med väldigt mycket energi här med tanke på vad jag gjorde senast. Jag vet att Janne värderar det vi gör här väldigt högt. Jag har inte fått chansen jättemycke­t hela tiden men jag tycker att jag tog den när jag fick den. Mycket mer än så kan man inte göra.

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI ?? HAR SJÄLVFÖRTR­OENDE. John Guidetti under torsdagens pressträff, där han berättar att han har en bra känsla efter senaste landslagsm­ålet.
Bild: CLAUDIO BRESCIANI HAR SJÄLVFÖRTR­OENDE. John Guidetti under torsdagens pressträff, där han berättar att han har en bra känsla efter senaste landslagsm­ålet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden