Ttela

KONSTSNÖAN­LÄGGNING FÖRSENAS

- CARL-OSCAR LYSANDER

Efter att man påbörjat arbetet med dammen som ska möjliggöra konstsnön kom man fram till att dammen måste flyttas – anledninge­n är svåra markförhål­landen. – Vi vill att det ska hålla över tid, säger Robert Stenberg.

Med hjälp av geoteknike­r hittade man en lämplig plats för den damm som ska förse snökanoner­na vid skidstugan i Strömslund med vatten. Men när man påbörjade grävningen upptäckte man att platsen inte alls var lämplig att gräva på.

– När vi grävde för intagsbrun­nen blev vi rädda för att om vi skulle tömma dammen på vatten så skulle vi kunna få problem, säger områdesche­f för idrott- och friluftsli­v Robert Stenberg.

Den torra sommaren är en av anledninga­rna till att man ser att man skulle kunna få problem.

– Man hade föreslagit en plats utifrån var det är blötast för att kunna använda dagvatten och vara självförsö­rjande. Sedan får vi se om dammen behöver vara placerad närmare berget.

Nu ska man göra en ny geoteknisk undersökni­ng för att hitta en ny placering av en mindre damm på samma gärde.

– Vi vill ha en stor damm för att kunna bygga ut anläggning­en i framtiden, dammen vi bygger nu ska vara anpassad till den anläggning vi byggt, säger Robert Stenberg.

Förhoppnin­gen var att öppna anläggning­en efter årsskiftet, något som i teorin fortfarand­e är genomförba­rt. Man jobbar dessutom på en alternativ tillfällig lösning.

– Kommer det naturlig snö kommer skidspåret gå att använda. Sen ska Trollhätta­n Energi räkna på om de kommer att kunna hjälpa oss med vattenförs­örjning med ett bestämt tryck, Robert Stenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden