Ttela

Här kan du handla för andra

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

– Jul och påsk, det är då behovet är som störst, säger Leif Helldin på Vänersborg­s och Väne-ryrs församling. För tredje gången inleder de samarbetet med Ica Kvantum i Vänersborg där butikens kunder hjälper till att fylla kundvagn efter kundvagn med mat till behövande familjer.

Egentligen är det mycket enkelt. Kunden går in i butiken och handlar sina varor som vanligt. Dessutom väljer kunden att handla en extra vara som läggs i en särskild kundvagn när man passerat kassalinje­n.

– Det är framför allt varor som pasta, ris, flingor, tvättmedel, blöjor och tandkräm. Det är lite svårare med färskvaror eftersom de kräver annan förvaring, säger Sandra Åkerstedt på Ica Kvantum.

INSAMLINGE­N GÖR BUTIKEN tillsamman­s med Vänersborg­s och Väneryrs församling och varorna delas löpande ut under december till behövande familjer i Vänersborg som församling­en har kontakt med. Leif Helldin är kommunikat­ör i församling­en.

– Vi vet att det är väldigt uppskattat och behovet är stort. Vi och Kvantum initierade matvagnen förra julen och vi hade den också i påskas. Detta blir alltså tredje gången. Det är framför allt under dessa högtider som ekonomin är tajt och då många behöver hjälp, säger han.

NÄR TTELA BESÖKTE butiken hade en hel del varor skänkts så som pasta, godis, sköljmedel och flingor.

Kunderna Lova Olsson och Ella Helmström tyckte att matvagnen var ett bra initiativ.

– Det är fint att man kan hjälpa andra på det här sättet, särskilt inför julen, säger Lova.

 ?? Bild: JOACHIM NYWALL ?? MATVAGN. Ica Kvantum i Vänersborg och Vänersborg­s och Väne-ryrs församling samlar tillsamman­s ihop mat och andra livsmedel till behövande.
Bild: JOACHIM NYWALL MATVAGN. Ica Kvantum i Vänersborg och Vänersborg­s och Väne-ryrs församling samlar tillsamman­s ihop mat och andra livsmedel till behövande.
 ?? Bild: JOACHIM NYWALL ?? HJÄLP. Sandra Åkerstedt på Ica Kvantum i Vänersborg förklarar hur butikens kunder kan vara med och skänka varor till behövande i Vänersborg.
Bild: JOACHIM NYWALL HJÄLP. Sandra Åkerstedt på Ica Kvantum i Vänersborg förklarar hur butikens kunder kan vara med och skänka varor till behövande i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden