Ttela

Hvb-anställd fick fängelse för sex med 15-årig pojke

- SANDRA DIVINYI sandra.divinyi@gp.se

Pojken bodde på ett Hvb-hem för ensamkomma­nde. Efter att ha hjälpt en i personalen att bära hem en massagebän­k hade de två sex. Nu döms kvinnan i 45-årsåldern till fängelse.

Kvinnan i 45-årsåldern och pojken i 15-årsåldern är överens om när det hela startade, enligt den nu meddelade domen. En dag förra hösten hjälpte han henne att bära hem en massagebän­k från det Hvb-hem för ensamkomma­nde pojkar i Västsverig­e där han bodde och hon arbetade. I sitt hem masserade kvinnan pojken, detta ledde till att de hade sex. De kommande veckorna hade de sex, eller utförde andra sexuella handlingar, vid ytterligar­e nio tillfällen.

I DOMEN FRAMGÅR det att kvinnan har vidgått att hon haft sex, samt att det skett andra sexuella handlingar, med pojken.

Dock har hon nekat till att hon utnyttjat att han befunnit sig i en beroendest­ällning till henne och att hon förmått honom att genomföra dessa samlag.

Hon ska i förhör ha sagt att hon var intressera­d av ett förhålland­e med pojken och att det var han som tog initiativ till sex.

Pojken har i sin tur sagt att det var kvinnan som tagit det sexuella initiative­t. Han var både oerfaren och deltog motvilligt eftersom han var rädd för konsekvens­er, enligt domen.

TINGSRÄTTE­N BESLUTAR NU att döma kvinnan till fängelse i sex månader för sexuellt utnyttjand­e av person i beroendest­ällning, vid tio tillfällen.

Rätten skriver att åldersskil­lnaden och därmed erfarenhet­en gör att det måste ha varit kvinnan som förmått målsägande­n att utföra de sexuella handlingar­na. ”Det saknas därvidlag betydelse om målsägande­n deltagit frivilligt”.

De konstatera­r att hon allvarligt missbrukat att pojken befunnit sig i en beroendest­ällning till henne.

Kvinnan döms också till att betala skadestånd på 80 000 kronor till pojken.

 ??  ?? Kvinnan arbetade på ett Hvb-hem. Nu döms hon till fängelse efter att ha haft sex med en pojke på hemmet. Pojken på bilden har ingen koppling till artikeln.
Kvinnan arbetade på ett Hvb-hem. Nu döms hon till fängelse efter att ha haft sex med en pojke på hemmet. Pojken på bilden har ingen koppling till artikeln.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden