Ttela

Stängda grindar hindrade tjuvar

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Helt orädda körde de två bilarna in på ett företagsom­råde. Tjuvarna började lassa i metallskro­t i bilarna, men blev stoppade av personal när grinden stängdes. Nu har två män dömts för stöld till fängelse respektive villkorlig dom.

Det var den 8 november i år, som bilarna fastande på övervaknin­gsfilm inne på Trestad laser. Företaget öppnar portarna klockan sex på morgonen och då har de två bilarna varit fräcka nog att köra in och tjuvarna började lasta metall från några containrar.

MEN NÄR DE försökte köra ut, stängdes grindarna. En av bilarna hann dock smita ut. Den andra bilen körde tillbaka och de två som befann sig i bilen började lasta ur metallen igen, men en del av stöldgodse­t blev kvar i bilen. Polis tillkallad­es och männen greps misstänkta för stöld.

Värdet på det stulna uppskattas till cirka 10 000 kronor. De åtalade erkänner att de varit på platsen, men inte att de stulit godset, eftersom de menade att det var spillmetal­l.

DET STÄMMER INTE enligt en i personalen, som säger i förhör att det är omöjligt att ta miste på metallen som värdelöst skrot då det var rostfritt. Vidare uppger man att det är totalt förbjudet för utomståend­e att vistas på området över huvud taget, men att grinden tills nu har stått öppen på dagtid då de hela tiden får nya leveranser in på området.

Övervaknin­gsfilm ska ha fångat bilen på bild inne på området även dagen innan. Därför dömdes de båda männen för två fall av stöld på onsdagen till en månads fängelse respektive villkorlig­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden