Ttela

Flera avgångar vid Lödöse station dras in

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

”Jag förstår om folk vant sig vid de här tiderna och blir irriterade, men det är svårt att anpassa tiderna så att det passar alla” METTE RAMQUIST

Västtrafik

Västtrafik drar in avgångar vid tågstation­en i Lödöse. Detta skapar irritation och upprördhet bland tågresenär­erna. Men Västtrafik meddelar att man i stället utökar antalet platser på övriga avgångar.

Den 9 december inträffar ett skifte i Västtrafik­s tidtabell. Bland annat drabbar det stationen i Lödöse där tåget stannar 07.20 och 07.50. Dessa två stopp dras in, liksom 16.15 och 16.45 som avgår från Göteborg på eftermidda­gen.

– Det stämmer att de tiderna dras tillbaka. Men de stoppen har varit en tillfällig lösning under 2016, 2017 och 2018 eftersom vi haft kapacitets­brist på Vänersborg­stågen, säger Mette Ramquist på Västtrafik­s presstjäns­t.

NU HAR MAN kommit till rätta med kapacitets­bristen och utökar också antalet platser på Vänersborg­ståget.på en lokal Facebooksi­da har många reagerat, varav flera redan hört av sig till Västtrafik, och menar att ändringen blir en försämring.

Många befarar att de andra tiderna som man tvingas resa istället leder till överfulla tåg.

Men Västtrafik menar att även om det går färre tåg kommer man totalt sett att ha plats för fler resenärer ombord.

DESSUTOM MEDDELAR Västtrafik har alla tåg passning till bussarna i Lödöse, vilket det inte har varit fallet på extraturer­na.

– Vi försöker hela tiden att utveckla så att det blir så bra som möjligt för så många som möjligt. Jag förstår om folk vant sig vid de här tiderna och blir irriterade, men det är svårt att anpassa tiderna så att det passar alla, säger Ramquist.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? FÄRRE TÅG. Det blir färre tågstopp efter den 9 december vid Lödöse södra station. I gengäld har Västtrafik ökat kapacitete­n på övriga turer.
Bild: STEFAN BENNHAGE FÄRRE TÅG. Det blir färre tågstopp efter den 9 december vid Lödöse södra station. I gengäld har Västtrafik ökat kapacitete­n på övriga turer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden