Ttela

Västtrafik förändrar tidtabelle­n

- CARL-OSCAR LYSANDER 0520-42 26 21 carl-oscar.lysander@ttela.se

Den 9 december förändras tidtabelle­rna i kollektivt­rafiken över hela landet. När det gäller Tvåstad är det främst busstrafik­en som drabbas av förändring­ar.

Tågtrafike­n i Tvåstad lämnas orörd när Västtrafik ser över sin trafik och gör förändring­ar. Däremot görs flera justeringa­r vad gäller busstrafik­en. Flera hållplatse­r tas bort, några hållplatse­r byter namn, körvägar och avgångstid­er ändras.

– Vi ser alltid över våra tidtabelle­r och vilket behov det finns på olika linjer, säger Kristian Lans på Västtrafik­s pressavdel­ning.

Linje 45 till Näl dras in, men linje 41 kör en liknande morgontur. En avgång på linje 36, mot Restad gård, dras in.

– Oftast när en linje dras in är det kopplat till vi ser att den inte används så mycket, att det är väldigt få som reser. Men en riktlinje vi har är att man ska ha ett rimligt gångavstån­d till en hållplats, säger han.

Linjerna 22, 91, 92, 93 och 423 får färre avgångar på julafton.

linje 22 kommer att få en ny sen kvällstur måndag-fredag, en buss kommer att gå från Strömslund mot resecentru­m klockan 22.59.

Nobina som ansvarar för linjetrafi­k mellan Vänersborg och Trollhätta­n för Västtrafik­s räkning aviserar även de flera förändring­ar i tidtabelle­n.

– Eftersom flera turer kommer gå några minuter tidigare än förut, så vill vi uppmana även vana resenärer att titta lite extra i tidtabelle­n, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden