Ttela

Dags för Pink Floydexame­n för Radar

-

Vänersborg­sbandet Radar goes Pink Floyd igen, men den här gången, i Vänersborg i morgon, tar de sitt koncept till en ny nivå.

Radar, som består av Lars Bruzell på gitarr och sång, Tomas Hallberg på bas och Lars Berger på trummor, har funnits sedan 2010.

Efter att de hade genomfört specialkon­serter med musik av Jimi Hendrix, Black Sabbath och Led Zeppelin fanns en önskan att göra något nytt och större.

Under några spelningar hade de haft med sig Stefan Bergström som gästartist och under ett rep inför dessa nämnde han att det vore grymt att lira Pink Floyd. Detta nappade Radar på och inledde arbetet med att ta fram de bästa och roligaste låtarna att spela från Pink Floyds enorma låtkatalog.

Ganska snart förstod de att det behövdes fler röster för att nyansera och bredda uttrycket. Därför kallades Robert Bergström och Elina Berger in på körsång och de har även fått ett par sololåtar var.

Första spelningen med Pink Floyd-konceptet ägde rum på Vänersborg­s bibliotek för ganska exakt ett år sen och under 2018 har konserten getts i Vänersborg under Record Store Day samt i Brålanda på ett fullsatt Café Gula Huset.

Hela tiden har önskedrömm­en varit att stå på scenen i Vänersborg­s teater och få göra konceptet fullt ut. Genom ett samarbete mellan Folkets Hus och Studiefräm­jandet blir nu denna dröm verklighet. I morgon tolkar de Pink Floyd och framför låtar från tiden före första plattan och ända fram till 90-talets ”The Division Bell” med material från de flesta album däremellan.

Teatern ger möjlighet att göra det hela mer visuellt tilltaland­e med hjälp av proffsigt ljud och ljus. Dessutom ges bilder och film plats med hjälp av back projection. Under konserten hanterar Robert Bergström keyboards och ljudeffekt­er medan Elina Berger står för slagverk och visuella effekter.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? I morgon får Radar äntligen ta sin Pink Floyd-konsert till en ny nivå när de flyttar in den på sin drömscen, Vänersborg­s teater.
Bild: PRESSBILD I morgon får Radar äntligen ta sin Pink Floyd-konsert till en ny nivå när de flyttar in den på sin drömscen, Vänersborg­s teater.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden