Ttela

Satsar långsiktig­t

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

de och det visade sig att han kände samma sak. det var lite fint på något sätt, att vi hade gått omkring på olika håll och varit lite ”småkära” i varandra. Så började processen att vi tre skulle bli ett band.

HAN BESKRIVER DEM som en trio i klassisk Nirvana-tappning.

– Jag har gjort allt själv tidigare, nu gör vi det ihop och det känns skönt att ta ett steg bakåt även om det fortfarand­e är mina låtar som är grunden för bandet, fortsätter Patrik.

– Sedan är det en större utmaning att vara en trio än att vara åtta. (skratt) Det är kul att göra det med små medel för om låtarna funkar på tre bevisar man att de är bra.

Bandnamnet Baby Missiles har de, som Patrik uttrycker det, ”snott” från The War On Drugs. Trion släppte för några veckor sedan sin debutsinge­l, ”Don’t bring me down”, och det kommer mera från killarna. Elva låtar är inspelade och mixade och ligger klara att släppas.

– Jag spelade in det mesta hemma, men trummorna är inspelade i en svinstia i Edsvära utanför Vara, i Pigsty Studios. Singeln är ett litet test för att se hur musiken tas emot, men vi tänker ta det lite sakta med allt.

– Jag vill inte säga att det kommer ett album utan vi fortsätter ge ut singlar och fortsätter producera ny musik. Jag vill göra ett maraton av den här skivan, turnera länge på den. Musiken beskriver han som pop. – Det är svängigt och skitigt men fortfarand­e bra popåtar. Vi spelade ju in i en svinstia så vi är lite skitiga, haha! Det ska vara svettigt.

MUSIKEN HAR REDAN fått spridning utanför landets gränser och det är, kanske lite otippat, Turkiet som är trions starkaste fäste i dagsläget.

– Vi tog över en Instagram-sida där och helt plötsligt bara rasslade det in följare. Istanbul är vår mest lyssnande stad medan Trollhätta­n bara är femma, så de får steppa upp nu. (skratt)

Med lite mer allvar i rösten säger han att ett mål är att komma utanför Sverige med musiken, men att han till att börja med gärna kommer hem och ”gör” Trollhätta­n. Sedan tillägger han med ett skratt:

– Så jag vill först komma hem, sen ska jag dra iväg igen!

 ?? Bild: PRESSBILD ?? omges av Martin Ohlsson och Jonatan Tikas.
Bild: PRESSBILD omges av Martin Ohlsson och Jonatan Tikas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden