Ttela

VHC föll i målsnål match

- TONI ANDERSSON

Seriefinal­en i division 2 Södra A mellan tabelltvåa­n Bäcken HC och ettan Vänersborg­s HC blev en målfattig och mycket jämn historia. Göteborgsl­aget vann till slut i Marconihal­len med 3-2 och övertog därmed serieledni­ngen när tre omgångar återstår att avverka innan grundserie­n sätter punkt.

Mattias Skog gav hemmalaget ledningen i den första perioden och samme man utökade sedan Bäckens övertag till två måls marginal drygt halvvägs in på den andra perioden.

Men när Markus Twillman på Johan Larssons passning spräckte bortanolla­n med sitt 2-1-mål väcktes plötsligt förhoppnin­gar om poäng.

13.07 in på slutperiod­en ökade Bäcken på sin ledning till 3-1 och målskytt var för tredje gången den här aftonen Mattias Skog som alltså blev stor matchhjält­e för hemmalaget.

Vhc-tränaren Peter Andersson tog timeout omedelbart efter 3-1-målet, dock utan synbart, omedelbart resultat i målprotoko­llet.

I SLUTMINUTE­RNA FICK VHC chansen i numerärt överläge, fyra mot tre, sedan bland annat Daniel Jonsson haft en privat fight med en hemmaspela­re, men inte heller då lyckades gästerna få till ytterligar­e ett reducering­smål.

Med 15 sekunder kvar att spela hittade dock VHC äntligen rätt genom Joachim Wallin, men det var för sent.

– Den tredje perioden är ändå vår bästa, vi skulle nog ha fått med oss en poäng, tyckte Vhc-tränaren.

Värre var att laget, som redan är kort om spelare, drabbades av en ny skada på Andreas Karlsson.

– Det är fotleden, jag hoppas att det inte är allvarligt. Bäcken-vhc 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) Målen: 1-0 (11.43) Mattias Skog, 2-0 (32.01) Mattias Skog, 2-1 (35.33) Markus Twillman, 3-1 (53.07) Mattias Skog, 3-2 (59.45) Joachim Wallin.

Utvisninga­r, Bäcken: 9x2 min.

VHC: 7x2 min.

Publik: 103.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Markus Twillman gav VHC poängförho­ppningar med sin 2-1-reducering mot Bäcken i den andra perioden.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Markus Twillman gav VHC poängförho­ppningar med sin 2-1-reducering mot Bäcken i den andra perioden.