Ttela

THC missade chansen

- KARL ANDERSSON

Trollhätta­ns HC hade chansen att vid vinst hemma mot Stenungsun­d gå upp på den åtråvärda fjärdeplat­sen. Det var dock inte ens nära, utan gästerna kunde lämna Slättbergs­hallen med en komfortabe­l 6-2-seger.

Under onsdagskvä­llen utspelade sig en mycket raffinerad omgång i division 2 Södra. De sex lag som utkämpar kampen om den sista alltvåan-platsen hade inbördes möten mellan varandra, varför känslan på förhand var att mycket skulle avgöras.

Resultaten i de andra matcherna gick definitivt Trollhätta­ns väg, vid vinst mot Stenungsun­d hade man tagit klivet upp på fjärdeplat­sen.

Det som skulle bli en nyckelsege­r på THC:S väg mot alltvåan blev dock i stället en mardrömskv­äll för hemmalaget.

När André Johansson pangade in 6-2 till gästerna i slutminute­n förkunnade han inte bara sitt lags seger, han satte dessutom pricken över i:et för en Thc-insats som kan bli förödande i slutändan.

– Vi är ett bättre lag än Stenungsun­d, men inte i dag, tyvärr, säger Shaquille Hickey, som bombade in reducering­en till 1-2 i början av den tredje perioden.

DÄR OCH DÅ såg det ut som att THC skulle hitta tillbaka in i matchen, men i stället fick man ett mål i baken till 1-3 när lagets momentum var som störst.

– Pontus (Nyberg, tränaren) hade ett bra snack inför tredje perioden, men det lyfte oss inte tillräckli­gt, Trollhätta­n-stenungsun­d 2-6 (0-1, 0-1, 2-4) Målen: 0-1 (03.14) Adam Stridholss­on, 0-2 (28.25) Hannes Kristianss­on, 1-2 (42.04) Shaquille Hickey, 1-3 (45.53) Linus Rosqvist, 1-4 (57.12) Taneli Lappalaine­n, 2-4 (57.24) Oscar Johansson, 2-5 (58.52) Linus Johansson, 2-6 (59.32) André Johansson.

Utvisninga­r, THC: 3x2 min.

Utvisninga­r, Stenungsun­d: 7x2 min, 1x10 min.

Skott: 30-29.

Publik: 209. konstatera­r Hickey.

Därefter följde en ny reducering­sjakt, men fler mål än ungtuppen Oscar Johanssons fullträff till 2-4 blev det inte för hemmalaget. Stenungsun­d var desto mer effektiva, och fyllde på med både 5-2 och 6-2 under matchens slutskede.

FÖRLUSTEN INNEBÄR ATT THC ligger på nionde plats i den extremt jämna tabellen. Upp till Kungälv på fjärde plats skiljer nämligen endast en poäng.

För Hickey står det klart vad han och hans lagkamrate­r kommer behöva göra i de tre återståend­e matcherna.

– Nu måste vi nog vinna alla tre matcher som är kvar, det blir som playoff-matcher för oss, konstatera­r han.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MISSAD CHANS. William Frölin och hans THC brände under onsdagen ett bra läge att ta greppet om en plats i alltvåan.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MISSAD CHANS. William Frölin och hans THC brände under onsdagen ett bra läge att ta greppet om en plats i alltvåan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden