Ttela

Sjätte raka förlusten för Leksand

- TT

Sjätte raka förlusten kom mot Västervik. Leksands kris blir djupare och djupare och frågan är hur länge tränaren Leif Carlsson får behålla jobbet.

Managern Thomas Johansson har avfärdat spekulatio­ner om att Carlsson ligger risigt till och står bakom klubbens allt mer ifrågasatt­e tränare.spelarna försöker, men det vill sig inte.

TROTS EN STARK första period mot Västervik kom ingen utdelning. I stället rakade Kellen Jones in 1–0 till hemmalaget med en backhand några minuter in i mittenperi­oden och Leksand hamnade i en ny, tung uppförsbac­ke.

– Det är en tuff situation och det är säkert andra lag som också kommer att hamna i en sån under säsongen. Det gäller att hitta en väg ut ur den, tänka positivt, säger Leksands forward Anton Karlsson till C More.

– Vi skulle behöva ett mål så att vi får energi och självförtr­oende, sade lagkompise­n Jon Knuts till C More inför de avslutande 20 effektiva minuterna.

Det kom inte, däremot två till mål för Västervik, båda i tom kasse.

– Vi är för bleka framför mål. Vi måste bli bättre i en mot en-situatione­r, vi är för tama, säger tränaren Leif Carlsson till C More.

Serietvåan Oskarshamn såg ut att ha fastnat i sin svacka på fyra raka förluster, men vände 0–2 till 3–2 på bortais mot Pantern.

I KARLSKOGA ÄR det riktigt muntert. Seriens just nu formstarka­ste lag tillsamman­s med Västerås klättrar stadigt uppåt efter 5–3 borta mot Karlskrona.

Västerås gjorde 5–2 på Tingsryd i Småland. I botten slog Almtuna jumbon Vita Hästen med 2–0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden