Ttela

”Fiffen” satsar på futsal

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Frändefors IF och Dynamo Botered har slagit samman sina krafter och bildat Frändefors IF Futsal. Vänersborg­s kommuns enda futsallag hoppas nu etablera sig ytterligar­e.

Våren 2017 bildades futsalföre­ningen Dynamo Botered av ett kompisgäng till merparten bestående av fotbollssp­elare som ville göra försäsonge­n lite roligare genom att spela cuper under vintern. En av den nybildade föreningen­s drivande krafter, Erik Bengtsson Meuller, insåg dock snart att man stod inför en stor utmaning.

– Vi fick inga halltider som nystartad förening. Därmed blev det många cuper, men inte så mycket träning, berättar Bengtsson Meuller.

När han tillsamman­s med en rad spelare i Dynamo Botered gick till Frändefors IF inför årets fotbollssä­song förändrade­s förutsättn­ingarna.

– Efter en träning snackade jag med styrelsen i ”Fiffen”. De ville ha en bättre organisati­on kring sin futsal, och föreslog ett samarbete. Genom att ingå i Frändefors IF visste vi att vi skulle få halltider lättare. Det blev en klassisk ”winwin”, berättar ”Mull”.

Som kommunens enda futsallag har Frändefors därför en monopolstä­llning, som man har lyckats utnyttja på ett bra sätt.

– Det har kommit spelare från Wargön, Vänersborg­s IF och Vänersborg­s FK. I dagsläget har vi 55 spelare skrivna för Frändefors i futsal och ett snitt på 22 spelare på träningarn­a. Det är unga killar som vill spela futsal, och inte har någon annanstans i kommunen att göra det. Förhoppnin­gen från både min och klubbens sida är att det kan locka hit spelare även till fotbollen.

Än så länge håller man sig enbart till cuper och spel i Dalslands-dm, där man i helgens sammandrag besegrade Färgelanda med 4-0 och fick stryk mot Ellenö med 3-5. Truppen när dock en dröm om att ingå i seriespel till nästa säsong.

– Truppen vill det, och är tillräckli­gt stor och ambitiös för det. Från föreningen­s sida är det inget som är klubbat än, det ställer stora krav. Men det är klart att vi hoppas.

 ??  ?? Frändefors IF:S spelare och ledare samlas i ring inför en cupmatch.
Frändefors IF:S spelare och ledare samlas i ring inför en cupmatch.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden