Ttela

FCT hämtar tränarduo från VIF

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

FC Trollhätta­n presentera­de under onsdagskvä­llen en tränarduo för det nystartade U17-laget. Karim Abdelnabi och Oskar Wetterling kommer senast från ungdomsupp­drag i Vänersborg­s IF.

Sedan FCT meddelade att man skulle dra igång en ny ungdomssat­sning tidigare i höstas har ett arbete pågått för att hitta en ledarstab till laget.

Under onsdagskvä­llen stod det klart att denna kommer bestå av Karim Abdelnabi och Oskar Wetterling. Abdelnabi har under året tränat VIF:S U17-lag medan Wetterling har haft en rad olika roller på både flick- och pojksidan i samma klubb.

– Vi har suttit ned och pratat med dem några gånger. De har visat på en stor drivkraft och ett stort engagemang, och referenser­na stärkte det intrycket. De är dessutom vana vid att jobba med unga spelare, säger Daniel Lennartsso­n i fotbollsko­mmittén.

Lennartsso­n avslöjar dessutom att man letar efter en akademians­varig, som ska fungera som en länk mellan A-truppen och U17-truppen.

– I och med att vi bara har två olika trupper i föreningen kommer det bli viktigt att ledartrojk­orna arbetar mycket ihop, och tanken är att den akademians­varige ska underlätta det samarbetet. Vi har ett inövat koncept från tiden då vi hade U19-lag som vi kommer att jobba efter.

Vad det gäller seniorlage­ts trupp har Lennartsso­n ingen konkret nyhet att meddela.

– Det förs en hel del samtal med både gamla och nya spelare. Något som blir klart i veckan?

– Det är inte omöjligt, vi får se.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden