Ttela

Nya hyrorna i Vänersborg är satta

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

NYHETER: Nu är förhandlin­garna om hyrorna de kommande två åren klara. En del får större höjningar än andra.

Nu är de nya hyrorna klara i Vänersborg. Hur stora höjningarn­a blir beror på var man bor.

Nu har Vänersborg­sbostäder och Hyresgästf­öreningen kommit överens om de nya hyrorna för 2019 och 2020, alltså ett avtal som sträcker sig över två år.

– Det känns bra att ha kommit i mål efter förhandlin­garna. Vi ville gärna få till ett tvåårs-avtal, det underlätta­r vårt budgetarbe­te, säger Gunnar Johansson, vd på Vänersborg­sbostäder.

HÖJNINGARN­A BLIR LITE olika beroende på vilka fastighete­r man bor i. Vissa hyresgäste­r slipper till och med att få dyrare hyror.

– Merparten av våra hyresgäste­r får en höjning på 1,6 procent 2019 och 1,75 procent 2020, säger Gunnar Johansson.

Men på räkningen för de som bor på Kastanjevä­gen 3-55 och 2-36 tillkommer ytterligar­e en höjning. Det handlar om 150 kronor extra i månaden från 1 januari 2019 och lika mycket 2020.

Hyrorna på Agnesborgs­vägen 1-95 höjs med 2,2 procent från 1 januari 2019 och 1,75 procent från 1 januari 2020.

Anledninge­n till att vissa områden får en större höjning är en justering av bruksvärde­t. Hyrorna där har varit lägre än i andra motsvarand­e områden.

MEN DET ÄR även så att några slipper högre hyror. Det gäller de som bor på Edsgatan 1B-C, Ringaregrä­nd 14 och Hagtornsga­tan 3-10.

I några av de fastighete­rna har det precis genomförts ett stambyte och hyrorna höjdes i samband med det. I andra fastighete­r handlar det som en marknadsju­stering på grund av en lägre efterfråga­n.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? FÄRDIGFÖRH­ANDLAT. Nu är hyrorna klara i Vänersborg.
Bild: ANDREAS OLSSON FÄRDIGFÖRH­ANDLAT. Nu är hyrorna klara i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden