Ttela

Misstänks ha tagit stryptag på elev

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Två elever på en grundskola i området ska i våras ha blivit misshandla­de av en ur personalen under en rast. Den anställde ska enligt åtalet bland annat ha tagit stryptag på en av eleverna och knuffat den andra in i väggen.

Nu åtalas hen i Vänersborg­s tingsrätt misstänkt för två fall av misshandel. Misshandel­n ska ha haft sin upprinnels­e i att den anställde tyckte att de två eleverna ställde till för mycket oväsen genom att bland annat ha hoppat ut genom ett fönster, rivit ner stolar och böcker från borden och hållit på att tjoa och hojta.

Den anställde ska då ha sagt att

”En av eleverna har sagt i förhör att den anställde ska ha svurit och skrikit och sagt att de hade förstört hens dag”

det fick vara nog och konfronter­at eleverna. Enligt vittnen, både bland annat andra anställda, ska hen ha ropat åt dem med kraftuttry­ck och sedan puttat in en av eleverna i väggen och tagit tag i armen. På den andra eleven ska den anställde ha tagit tag om nacken och därefter tagit ett stryptag. Dessutom fick eleven ta emot slag mot bröst, mage och axel så att de fick sår och blåmärken och smärtor som satt i ett tag.

EN AV ELEVERNA har sagt i förhör att den anställde ska ha svurit och skrikit och sagt att de hade förstört hens dag och rast. De säger sig också ha blivit överrumpla­de av den anställde, när hen började att ta tag i dem och klämma åt. Den åtalade medger visserlige­n att hen tagit tag i armen för att förhindra denna att gå, men att det inte ska ha varit hårt och förnekar gärningarn­a i övrigt.

Den anställde stängdes av omgående.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden