Ttela

”Jag skriver grunden och min bror skruvar till det”

- SUSANNE ENGDAHL-JENSEN 0520-42 26 38 susanne.engdahl-jensen@ttela.se

Hennes skrivande fortsatte med hennes ungdomsrom­an om mobbning Kalle är mobbad – aktionsgru­ppen ingriper.

– Till dags datum har Brommapojk­arna köpt 700 böcker och Idus förlag har gjort ett omtryck.

DET EVA UPPTÄCKTE under hennes och hennes brors gemensamma skrivande var att han har mycket kreativa tankar så det blev återigen ett gemensamt skrivarpro­jekt med boken Ny trånad läker snart ett brustet hjärta som nu finns utgiven.

– Det är en humoristis­k feelgoodro­man som handlar om karaktären Rut 60+ som blir lämnad av sin make efter ett långt äktenskap för en yngre kvinna, hon ger sig motvilligt ut i Stockholms singeldjun­gel. Hon går med stapplande steg mot ett bättre liv också mer kavat. Vi gör humor av gammaldags värderinga­r som vi växt upp med som vår far försökte överföra till oss med varierad framgång.

– Jag skriver grunden och min bror skruvar till det. Vi diskuterar mycket och det är jätterolig­t. Ibland blir jag förvånad själv över hur scenerna blir när jag sätter mig att skriva. Men jag visste bokens början och slut.

ATT HANDLINGEN UTSPELAR sig i Stockholm föll sig naturligt då hon har en syster och brodern Mats där som hon ofta besöker.

– Nu vet jag allt om utelivet i Stockholm för 50-plussare, har frågat mycket bland mina väninnor och folk som jag träffar. Jag tycker om att prata med människor, det ger input i mitt skrivande. Tillsamman­s med min bror har jag varit på ställen med levande musik som Engelen och Stampen.

Det är också via vänner och bekanta hon fått idén till nästa bok, som är i samma genre och helt fristående, som hon och brodern Mats skriver tillsamman­s.

 ?? Bild: PRIVAT ?? PRESENTATI­ON. Syskonen Eva och Mats Eriksson berättar om sin bok på Bokmässan 2018 i Göteborg.
Bild: PRIVAT PRESENTATI­ON. Syskonen Eva och Mats Eriksson berättar om sin bok på Bokmässan 2018 i Göteborg.
 ??  ?? UTFLYKT. Här sitter Eva framför sin äldre syster Helena och föräldrarn­a Sanfrid och Karin Eriksson. Tiden är troligtvis runt år 1957-58 då Eva var cirka fem år och Helena nio år.
UTFLYKT. Här sitter Eva framför sin äldre syster Helena och föräldrarn­a Sanfrid och Karin Eriksson. Tiden är troligtvis runt år 1957-58 då Eva var cirka fem år och Helena nio år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden