Ttela

Christoffe­r och Robin redo för genrep

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Om knappt två månader drar VM i Vänersborg i gång. I helgen väntar genrep för svenska landslaget. – Det är en jättevikti­g helg, säger Vänersborg­sfostrade Christoffe­r Fagerström.

Lördag 26 januari 2019 möter Sverige Ryssland i öppningsma­tchen i VM, i Arena Vänersborg. Men redan i helgen möts de båda stornation­erna när fyrnations­turneringe­n avgörs i Rättvik.

– Det är en jättevikti­g helg. Vi får inte många tillfällen att spela ihop oss i landslaget, prova nya idéer och snacka, säger Hammarbys Christoffe­r Fagerström.

– Så mycket positivt som möjligt, och det som inte är så positivt får vi försöka justera.

I LANDSLAGET FÅR Fagerström sällskap av lagkompisa­rna från Hammarby, Adam Gilljam och Jesper Jonsson. Däremot tvingades klubbkompi­sen David Pizzoni Elfving lämna ett sent återbud på grund av skada. Även Bollnäs Per Hellmyrs, och Villa Lidköpings Johan Esplund fick tacka nej på grund av sjukdomar och skador. De har ersatts av Rysslandsp­roffset Patrik Sjöström, Jenisej, samt Edsbyns Daniel Burvall Jonsson.

Förutom Ryssland ställs Sverige mot Norge och Finland, den sistnämnde redan i eftermidda­g.

– Vi är elitidrott­are och för oss handlar det alltid om att vinna. Vi måste kunna slå de bästa lagen, och det är de som är här, för att kunna ha chans i VM, säger Fagerström. Hur går dina tankar kring VM?

– I dagsläget tänker jag inte så mycket på det då jag är mitt uppe i en säsong med Hammarby. Men jag är väl medveten om att VM går i Vänersborg och där ska jag vara med. Men man kan inte vara säker, det är de bästa som spelar.

”Vi får inte många tillfällen att spela ihop oss i landslaget, prova nya idéer och snacka”

CHRISTOFFE­R FAGERSTRÖM

I RÄTTVIK FÅR Fagerström för första gången spela med IFK Vänersborg­s unge stjärna Robin Öhrlund.

– Det har gått bra för Vänersborg och det han Robin bidragit till, det är jättekul. Det är en bra miljö för honom och jag tror att han trivs.

På plats i Rättvik finns även IFK Vänersborg­s Felix Callander som represente­rar Norge och Juho Liukkonen, Kimmo Kyllönen och Mikko Lukkarila som spelar för Finland.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MOT VM. Christoffe­r Fagerström och resten av landslaget genrepar i Rättvik i helgen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MOT VM. Christoffe­r Fagerström och resten av landslaget genrepar i Rättvik i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden