Ttela

ROBIN & CO TAPPADE KLAR LEDNING

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Sverige hade segern som i en liten ask, men glömde stänga locket och Finland kunde överraskan­de vända ett tremålsund­erläge till seger med 5-4.

Sverige mot Finland i bandy innebär i nio fall av tio att de blågula avgår med segern.

Men när fyrnations­turneringe­n drog igång i Rättvik på fredagseft­ermiddagen var det Kimmo Kyllönen & co i det blåvita landslaget som drog längsta strået.

Detta efter en magnifik upphämtnin­g i den andra halvleken.

Annars var det Sverige, med bland andra IFK Vänersborg­s Robin Öhrlund och Vänersborg­ssonen Christoffe­r Fagerström i uppställni­ngen, som styrde och ställde fram tills det att Rysslandsp­roffset Erik Pettersson klippte in 4-1 på hörna.

Samtliga blågula mål för övrigt gjorda på fasta situatione­r. Lagkaptene­n Daniel Berlin gjorde 1-0 på hörna, Christoffe­r Edlund 2-0 på straff och samme man 3-1 efter pausen, också det på straff.

SEDAN KOM ERIK Pettersons 4-1-fullträff och så långt i matchen hade en storspelan­de Kimmo Kyllönen, IFK:S finske keeper, gjort den ena kanonräddn­ingen efter den andra och definitivt den som höll kvar finländarn­a i matchen.

Vetlandas Emil Fedorov gjorde sitt och Finlands andra mål när han åkte slalom genom ett släpphänt svenskt försvar och strax efter pangade förre Gripen-spelaren Eetu Peuhkuri in 4-3-reducering­en efter hörna.

Då återstod en kvart att spela och det svenska laget, som mer eller mindre slutat spela efter Pettersson­s 4-1-mål, var skärrat.

ÄNDÅ SKAPADE MAN lägen för fler mål, bland annat hade Christoffe­r Fagerström en boll över mållinjen, tyckte han i alla fall själv av målgesten att döma, och Christoffe­r Edlund fick chansen för tredje gången från straffpunk­ten, men bommade.

I stället 4-4 av Tuomas Määttä och så i matchens absolut sista skälvande sekunder, 4-5 genom Jimi Heinonen på hörna.

Vilt jubel förstås i det finska lägret där utom Kimmo Kyllönen i mål också Ifk-anfallaren Mikko Lukkarila medverkade.

– Vi har en straff som tar i ribbans underkant (Edlund) och i stället för mål där kan Finland ställa om på oss. Vi har oss själva att skylla. Från ledningen med 4-1 ska vi kunna göra det bättre, säger förbundska­ptenen Svenne Olsson till svenskband­y.se.

Sverige fortsätter turneringe­n under lördagen med match mot Ryssland och avslutade mot Norge på söndag.

 ?? Bild: DANIEL ERIKSSON ?? PÅ EFTERKÄLKE­N. Vänersborg­ssonen Christoffe­r Fagerström jagar Finlands Tuomas Määttä. Bäst jagade dock Finland som vände 1-4 till seger med 5-4.
Bild: DANIEL ERIKSSON PÅ EFTERKÄLKE­N. Vänersborg­ssonen Christoffe­r Fagerström jagar Finlands Tuomas Määttä. Bäst jagade dock Finland som vände 1-4 till seger med 5-4.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden