Ttela

SD vill ha bort tjänster

- JOHANNA LUNDBERG 0521-57 59 41 johanna.lundberg@ttela.se

NYHETER: Sverigedem­okraterna i Lilla Edet ville ha bort två tjänstemän inom kultur- och fritid, men det godkändes inte av fullmäktig­e.

De nya fastighets­ägarna till Odenhuset vill ändra fastighete­ns detaljplan. Anledninge­n? De vill bygga hotell och lägenheter ovanför Oden.

För två veckor sedan stod det klart att Uddevallaf­öretaget EHF Holding (ett dotterbola­g till Erik Hemberg Fastighets AB) förvärvat den fastighet där gallerian Oden ligger. Sedan den 30 november har EHF fått tillträde och på fredagen presentera­de de sina nya planer för fastighete­n – hotell och lägenheter.

”Vi ser möjlighete­r att skapa lokaler för en mix av hyresgäste­r i huset, både inom samhällsfu­nktioner som till exempel skola och vård” skriver fastighets­bolaget i ett pressmedde­lande. Även kontor kan bli aktuellt.

MEN FÖR ATT kunna göra den här typen av förändring­ar krävs en förändrad detaljplan, eftersom den nuvarande bara omfattar handel och parkering. Därför har EHF ansökt om plantillst­ånd för fastighete­n.

– Vi ser vikten av att omgående påbörja ett planarbete för att snabbt möta upp kommunens ambition om att skapa en trygg, men ändå livfull stadskärna som möter upp framtiden, säger Per Alexanders­on, vd EHF.

När TTELA pratade med Per Alexanders­son i slutet av november sa han att lokalerna i markplan med stor säkerhet skulle fortsätta att rymma handelsver­ksamhet. Han medgav samtidigt att fastighete­n i övrigt har vissa utmaningar i form av tomma lokaler och att de nya ägarna nu skulle undersöka vilka andra typer av verksamhet­er som skulle kunna gynna platsen. Enligt pressmedde­landet är avsikten fortfarand­e att koncentrer­a handeln till gatuplan och befintliga hyresgäste­r ska ha börjat informeras om planerna.

– Vi lyssnar av hur de ser på sin utveckling, hur de påverkas av digitalise­ringen och vad vi kan göra för att förstärka utbudet och flödet i Odenhuset. Vi vill skapa en bred plattform och hållbara förutsättn­ingar för framtiden, säger Patric Westdahl, projektutv­ecklare EHF.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? PLANER. De nya fastighets­ägarna vill bygga hotell och lägenheter ovanför Odenhuset.
Bild: ANDREAS OLSSON PLANER. De nya fastighets­ägarna vill bygga hotell och lägenheter ovanför Odenhuset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden