Ttela

Oro över hur det blir med ambulanser

-

Många medborgare i Fyrbodal är oroliga för hur det ska bli med ambulanser framöver. Därför har jag tagit med mig den frågan till regionfull­mäktige och ställt den till Marit Hesse (M) som är ordförande i Nu-sjukvården­s styrelse.

Det finns ett utrednings­förslag om att kostnadern­a för ambulanser­na i Nusjukvård­en ska minska med 19 miljoner kronor. Tillgången till ambulans är väldigt viktig i vår del av världen. När det ibland är lite glest mellan orterna och sjukvårdsi­nrättninga­rna så blir ambulansen än viktigare. Ambulanser­na har ju dessutom haft en fantastisk utveckling. Med välutbilda­d personal och mycket utrustning för akut vård är ambulansen en del av att känna sig trygg i vardagen, att våga lita på att när det verkligen behövs så finns vården där. Därför är de så viktigt att inte ta bort ambulanser.

Den blågröna ledningen genom Marit Hesse (M) ville ännu inte svara på min fråga om nedskärnin­gar på ambulanser i Nu-sjukvården. Men vi i Vänsterpar­tiet är ordentligt oroade för hur det ska gå när pengarna till sjukvården inte räcker till. Vi vill tillföra vården i Västra Götalandsr­egionen en miljard kronor till för en bättre vård och då även värna ambulanssj­ukvården i Fyrbodal. Kerstin Joelsson-wallsby (V) Uddevalla och ledamot

i regionfull­mäktige

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden