Ttela

Räknar inte med några varsel på bruket

- PASI HAKOPURO

Under torsdagen varslade Essity i Mölndal 80 tjänster. I Lilla Edet räknar man med att klara sina besparings­åtgärder utan några varsel.

Nu börjar det klarna mer kring hur hygienjätt­en Essitys besparings­åtgärder kommer att drabba de svenska anläggning­arna.

130 tjänster berörs varav 80 varslades i Mölndal under torsdagen.

I pappersbru­ket i Lilla Edet, där det jobbar cirka 400 anställda, räknar man med att klara besparinga­rna med hjälp av omplacerin­gar och avgångspen­sioner.

– VI KOMMER att vara omfattade av åtgärder i Lilla Edet också. Men vi tror att vi kan lösa det med omplacerin­gar och med avgångspen­sioner. Därför räknar vi med att inget varsel kommer att behöva läggas, säger platschefe­n Stefan Montarius till TTELA.

Montarius meddelar vidare att man är inne i en översyn av organisati­onen.

– Så fort vi har gjort klart det kallar vi till förhandlin­g om den nya strukturen, säger Montarius.

Essity har cirka 2000 anställda i Falkenberg, Lilla Edet, Mölnlycke, Mölndal och Stockholm.

Bolaget beslutade tidigare i höstas om att sänka sina kostnader med 900 miljoner kronor, vilket innebär en neddragnin­g med cirka 1 000 anställda av totalt 48 000 globalt.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? Stefan Montarius, platschef på Essity i Lilla Edet där man drabbas av besparinga­r, men som inte tycks slå så hårt mot de anställda.
Bild: PASI HAKOPURO Stefan Montarius, platschef på Essity i Lilla Edet där man drabbas av besparinga­r, men som inte tycks slå så hårt mot de anställda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden