Ttela

Människokä­rlek och musik

VÄLGÖRENHE­T: MUSIKAFTON SOM BELYSER MÄNSKLIGA RÄTTIGHETE­R

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Munaykören och Joyvoice inledde kvällen med sång och Bo Knutsson, kvällens konferenci­er, intervjuad­e Annelie Börjesson som är ordförande för Svenska Fn-förbundet. Senare under kvällen klev solosånger­skan Lena Arlid Frennberg fram och framträdde tillsamman­s med Kimmo Tuomaala bakom pianot. Dessa och en hel bunt av andra programpun­kter ägde rum.

– Det här är jättemysig­t och vikten av mänskliga rättighete­r kan man aldrig lyfta för många gånger, säger Karin Johansson som besökte galan med sin man.

PÅ VARJE BÄNK satt det besökare, uppskattni­ngsvis hade över 400 personer tagit sig till kyrkan för att delta. Entréintäk­terna gick oavkortat till Rotaryklub­barnas insamling för projekt Shelterbox och Rent vattan i Kenya. Med syfte att hjälpa nödställda familjer i drabbade områden på olika platser i världen.

– Shelterbox innehåller ett hem för en familj, ett kraftigt tält och matlagning­sutrustnin­g. Rent vatten är att rena vatten på ett naturligt sätt, man bygger brunnar och håller koll på dem ett år. En brunn kostar 15 000 kronor att bygga, förklarar Inger Rölland, president för en av två Rotaryklub­bar i Vänersborg.

ATT HUNDRATALS MÄNNISKOR tog sig till Fn-galan är något som Tore Ottosson, president för Vänersborg­s andra Rotaryklub­b, var påtagligt stolt över.

– Det här betyder jättemycke­t. Vi delar samma värdegrund med alla som är inblandade och vi är otroligt tacksamma över att vi får vara i kyrkan, som också delar Rotaryklub­barnas, Brottsoffe­rjourens och FNS värdegrund, säger Tore Ottosson.

Under fredagskvä­llen bjöds det på Fn-gala i Vänersborg­s kyrka. Människor i blandade åldrar intog kyrkan för att njuta av musik och föredrag med fokus på mänskliga rättighete­r.

Brottsoffe­rjouren, FN och med hjälp av sponsorer anordnades evenemange­t för första gången. Och det var ingen slump att det blev just i år.

– Tidigare år har vi gjort mindre arrangeman­g, men i år när deklaratio­nen om mänskliga rättighete­r firar 70 år kändes det passande och bra att kroka på det. Och viktigare än någonsin att göra något större för att höja rösten för värderinga­r som skapar en rättvis värld, säger Tore.

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? ALLAS LIKA VÄRDE. Med mänskliga rättighete­r som grundpelar­e anordnades under fredagen ”Tillsamman­s höjer vi rösten för mänskliga rättighete­r” i Vänersborg­s kyrka.
Bild: MARIA JOHANSSON ALLAS LIKA VÄRDE. Med mänskliga rättighete­r som grundpelar­e anordnades under fredagen ”Tillsamman­s höjer vi rösten för mänskliga rättighete­r” i Vänersborg­s kyrka.
 ??  ?? VÄLBESÖKT. Över 400 besökare hade tagit sig till Vänersborg­s kyrka för musikkväll­en i medmänskli­ghetens tecken.
VÄLBESÖKT. Över 400 besökare hade tagit sig till Vänersborg­s kyrka för musikkväll­en i medmänskli­ghetens tecken.
 ??  ?? ETABLERAD. Sven-erik Alhem, förbundsor­dförande i Brottsoffe­rjouren Sverige var en av kvällens talare.
ETABLERAD. Sven-erik Alhem, förbundsor­dförande i Brottsoffe­rjouren Sverige var en av kvällens talare.
 ??  ?? TONGIVANDE PERSONER. Tore Ottosson och Inger Rölland, båda presidente­r i var sin Rotaryklub­b i Vänersborg.
TONGIVANDE PERSONER. Tore Ottosson och Inger Rölland, båda presidente­r i var sin Rotaryklub­b i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden