Ttela

Bil skänks till behövande familj

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Gratis sommarlyck­a för barnfamilj­er arbetar med att ge utsatta barnfamilj­er ett gratis sommarminn­e i form av en båttur. Nu skänker de en begagnad bil till en ekonomiskt utsatt familj.

Grundaren till Gratis sommarlyck­a för barnfamilj­er, Marcus Göthberg, har under sina sex år som verksam mött tusentals utsatta människor. Genom sin ideella verksamhet har han anordnat båtturer och med hjälp av sina 39 sponsorer skänkt bland annat mat och kläder till familjer i behov. Nu har han startat ett projekt där en bil ges bort.

”Det har varit en dröm i många år”

MARCUS GÖTHBERG

– Syftet är att skapa nya möjlighete­r för en familj som kanske har en bil som behöver repareras men inte har råd att betala reparation­skostnader­na. Nu i juletider vill jag ge en familj möjlighete­n att ta sig runt och kanske åka till släkten under jul, säger Marcus och fortsätter:

– Det många missar är att utsatta människor med väldigt dålig ekonomi sällan bor i centrum. Kostnader för busskort och förbindnin­gsmöjlighe­terna gör det svårt att ta sig runt med kollektivt­rafiken. Jag vänder mig till målgrupper som är utsatta men klarar av att köpa bränsle och kan dra runt det här.

Marcus köpte bilen för två veckor sedan. Den ska vara körduglig när den lämnas över. Bilen har genomgått reparation­er, skattats och besiktats. I skrivande stund har 72 ansökninga­r gällande bilen kommit in.

– DET ÄR ansökninga­r från hela Sverige. Det här projektet har varit en dröm i många år och nu blev det möjligt. Jag märker också att vissa som skriver och skickar in en ansökan inte är ute efter bilen utan det är ett rop på hjälp. I många fall handlar det inte om utflykten, maten eller gåvorna utan om att få berätta sin historia.

Projektet avslutas den 22 december och lagom till jul presentera­s vinnaren. Marcus Göthberg har valt en avståndsra­die om 30-40 mil för att ha möjlighet att köra bilen till vinnaren.

– Det är en otrolig känsla att skapa möjlighete­r och kunna göra skillnad för någon annan – det är det som driver mig.

 ??  ?? GÅVOR TILL BEHÖVANDE. ”Det är en otrolig känsla att skapa möjlighete­r och kunna göra skillnad. Problemet är inte att folk inte vill hjälpa andra, saken är oftast den att de inte vet hur.”, säger Marcus Göthberg, grundare till Gratis sommarlyck­a för barnfamilj­er.
GÅVOR TILL BEHÖVANDE. ”Det är en otrolig känsla att skapa möjlighete­r och kunna göra skillnad. Problemet är inte att folk inte vill hjälpa andra, saken är oftast den att de inte vet hur.”, säger Marcus Göthberg, grundare till Gratis sommarlyck­a för barnfamilj­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden