Ttela

Många kända namn i Musikhjälp­ens bur

- FELICIA NORDLUND/TT

Även i år besöker skådespela­re, artister och komiker Musikhjälp­en för att stödja maratonins­amlingen. Veckan bjuder på allt från internatio­nella gäster till kändisaukt­ioner.

På måndag startar den tv- och radiosända ”Musikhjälp­en” och nu är det klart vilka som kommer och hälsar på i glasburen på Stortorget i Lund.

UNDER SÄNDNINGEN­S FÖRSTA timmar får programled­arna Daniel Adams-ray, Farah Abadi och William Spetz sällskap av bland andra First Aid Kit och Molly Sandén. Senare i veckan gästar även artister som Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba, Astrid S, Tingsek och Silvana Imam.

På fredagen kommer den brittiska dj-stjärnan Jamie xx till glasburen för att spela under den traditions­enliga klubbkväll­en.

Den som mer intressera­d av tvoch filmvärlde­n kan slå på radion under lördagen då Vår tid är nu-skådespela­rna Hedda Stiernsted­t och Charlie Gustafsson kommer till Lund. Även Lucas Lynggaard Tønnesen från tv-serien The rain och Alba August från Unga Astrid är på plats under dagen.

Under veckan arrangeras också en rad auktioner till förmån för årets tema ”Alla har rätt att funka olika”. Bland annat kommer lyssnarna kunna buda på ett unikt konstpaket från Lars Lerin och hans lärlingar eller en tv-spelskväll med landslagss­pelarna John Guidetti och Victor Nilsson Lindelöf.

”Vi tycker det är ett väldigt viktigt ämne som lyfts fram i år och det känns superfint att kunna vara med och stötta”, säger John Guidetti i ett pressmedde­lande.

MUSIKHJÄLP­EN 2018 SÄNDS dygnet runt 10–16 december och handlar i år om mänskliga rättighete­r för personer med funktionsn­edsättning.

 ??  ?? DRAGPLÅSTE­R. Klara och Johanna Söderberg från First Aid Kit hälsar på i glasburen i Lund.
DRAGPLÅSTE­R. Klara och Johanna Söderberg från First Aid Kit hälsar på i glasburen i Lund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden