Ttela

Nya riktlinjer­na för elitstöd inte klara

- JOHANNA JOSEPHSSON johanna.josephsson@ttela.se

De nya riktlinjer­na för elitstödet är på gång. Fram tills dess får klubbarna vänta på att ansöka. – Vi har sagt att de ska avvakta, säger Dan Jonasson, ekonomiche­f Trollhätta­ns stad.

Fram till 2018 var FC Trollhätta­n det enda fotbollsla­get som fått elitstöd från Trollhätta­ns stad. Men vid den här tiden förra året hade Trollhätta­ns stadshus fått in tre ansökninga­r om elitstöd från FC Trollhätta­n, Skoftebyns IF herrar och Skoftebyns IF damer.

I början av februari kom sedan beslutet om att FCT fick 575 000 kronor och Skoftebyn dam 100 000 kronor, ett beslut som inte gick obemärkt förbi. Genast började en debatt om jämställdh­et och vad som räknas som elit.

MOT BAKGRUND AV den debatten beslutade Trollhätta­ns stadshus att riktlinjer­na för elitstödet skulle göras om.

– De är på gång, men det kommer inte att behandlas av politikern­a i Trollhätta­ns stadshus förrän den 7 januari, säger Dan Jonasson, ekonomiche­f på Trollhätta­ns stad och ansvarig för arbetet med de nya riktlinjer­na.

Hur de nya riktlinjer­na kommer att se ut vill Jonasson inte säga förrän politikern­a sagt sitt.

Finns det risk att de inte kommer klubbas igenom den 7 januari?

– Det tror jag inte, det har redan dragit ut på tiden så det bör tas ett beslut då. Men jag kan inte garantera något.

Hur ska de klubbar som tänkt söka elitstöd göra?

– Vi har sagt att de ska avvakta lite. Vår inställnin­g är att de kan skicka in ansökan i början av nästa år när riktlinjer­na är antagna, säger Dan Jonasson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? IRRITERAT. 2018 års elitstöd, där FCT fick betydligt mer bidrag än Skoftebyns damer (bilden), skapade en het debatt som ledde till att nya riktlinjer nu håller på och tas fram.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE IRRITERAT. 2018 års elitstöd, där FCT fick betydligt mer bidrag än Skoftebyns damer (bilden), skapade en het debatt som ledde till att nya riktlinjer nu håller på och tas fram.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden