Ttela

”Det är en genuin känsla”

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Det var glöggdoft, hantverk och livemusik när Jul i byn intog Lödöse under lördagen. Ett arrangeman­g som har varit en tradition i över 20 år och byns skinkprome­nad firade under lördagen 35 år.

Bland pyntade granar, hembakat och julklappsl­otteri stod Lisa Sundberg och Matilda Jigfelt med hästarna Fiona och Honey. Hos dem fanns det möjlighet att testa ponnyridni­ng, något som inte bara mänskliga besökare lockades av. Hunden Malin Mandelkubb, fick hjälp av sin ägare Monica Skoglund att komma upp på hästen. Väl på plats lyfte Malin Mandelkubb ena tassen och vinkade belåtet.

– Malin tog ridborgarm­ärket i höstas också, berättar Monica.

LISA OCH MATILDA brukar delta på marknader och erbjuda provridnin­g, just Jul i byn har de varit med på flera år i rad.

– Det är kul att vara här och vi har ju ett stort hästintres­se så det är naturligt att ha med dem. Det brukar uppskattas av besökarna att vi är här och det är väldigt roligt, säger Matilda Jigfelt som är ägare till hästarna.

Lite längre bort, vid ett bord, stod Ulla-britt Kvist och Ingemar Svantesson från SPF seniorerna i Lilla Edet där också Lödöse ingår. Föreningen sålde lotter med olika inslagna julklappar som vinster och en del av intäkterna från försäljnin­gen skänks till Cancerfond­en. Julklappar bestod dessutom endast av skänkta saker.

– Inget är nyinköpt, vi är många som hjälps åt och har lyckats få ihop alla dessa paket som är anpassade både för vuxna och barn. Vi brukar skänka överskotte­t när vi anordnar olika arrangeman­g och den här gången blev det Cancerfond­en, säger Ulla-britt Kvist, som är ordförande i SPF seniorerna i Lilla Edet.

TROTS EN OSTADIG väderlek tog sig många ut för att delta under Jul i byn och arrangörer­na var glada över det höga deltagande­t.

– Jättekul att det är så mycket

glada folk och att det är uppehåll än så länge, säger Maj-lis Parkås, en av arrangörer­na från Friluftsfr­ämjandet.

Samtidigt, ett stenkast bort, var den traditions­enliga julmarknad­en på Lödöse museum. Där strosade besökarna omkring i värmen till stämningsf­ull julmusik i ett myller av hantverkss­tånd och konst från museet.

– Det är en genuin känsla när det är Jul i byn och det finns otroligt fina hantverk här på julmarknad­en i museet. Jag blir överraskad och imponeras på nytt varje år, säger Åsa Bengtsson, besökare.

”Det finns otroligt fina hantverk här på julmarknad­en” ÅSA BENGTSSON

besökare

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? VÄLGÖRENHE­T. Ulla-britt Kvist och Ingemar Svantesson blandade nytta med nöje. De sålde lotter och en del av intäkterna skänks till Cancerfond­en.
Bild: MARIA JOHANSSON VÄLGÖRENHE­T. Ulla-britt Kvist och Ingemar Svantesson blandade nytta med nöje. De sålde lotter och en del av intäkterna skänks till Cancerfond­en.
 ??  ?? TRICKS. Hunden Malin Mandelkubb visade sin färdighete­r uppe på hästen Honey.
TRICKS. Hunden Malin Mandelkubb visade sin färdighete­r uppe på hästen Honey.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden