Ttela

Försvunna kvinnan har hittats död

- MATHILDA ALVEFLO 0522-99200 matalv@bohuslanin­gen.se

Den 83-åriga kvinna som försvann vid lunchtid på tisdagen i Ljungskile har hittats död. Sökinsatse­r från polisen, militären, Missing People och dykare har pågått under veckan och på lördag förmiddag hittades kvinnan.

Det var under tisdagen som en 83-årig kvinna försvann. Kvinnan hade senast synts till vid lunchtid i centrala Ljungskile. Under veckans gång har sökinsatse­r från polisen, militären och Missing People arbetat och under fredagen kallades även dykare in.

– Sökinsatse­n pågår med samma kraft som den gjort tidigare. Från 17.00-tiden på eftermidda­gen har man även tagit hjälp av dykare för att söka av vattendrag, sa Tommy Nyman, polisen presstales­person under fredagskvä­llen.

Händelsen rubricerad­es som särskild händelse vilket innebär att polisen i västra Fyrbodal tog in hjälp från hela Polisregio­n Väst.

Under torsdagen gick polisen ut med kvinnans signalemen­t vilket genererade en del tips till polisen. Iakttagels­erna som gjort var dock från tidigare under veckan och genererade inte i några resultat. Istället fortsatte man att söka i närområdet.

– Vi är fortfarand­e och söker i närområdet. Eftersom kvinnan ska ha gått till fots så misstänker vi att hon finns någonstans i närområdet, sa polisens presstales­person Thomas Fuxborg under fredagen.

Under lördagsför­middagen hittades kvinnan av en privatpers­on avliden ute i terrängen 3–4 kilometer nordost om Ljungskile.

– Det finns inga brottsmiss­tankar och anhöriga har blivit underrätta­de, säger Tommy Nyman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden