Ttela

Ny säsong med Sarah Dawn Finer: ”Många snuskiga skämt”

- Viktor Andersson/tt

Så ska det låta bjuder i år på många debutanter. Dessutom gör programmet­s första programled­are Peter Harryson comeback – men som tävlande. – Det är så roligt att själva urfadern ville vara med, att han bjussade på det efter tio år, säger Sarah Dawn Finer, som leder sin andra säsong av programmet.

Bland den 24:e säsongens 32 deltagare är hela 22 debutanter, förutom Peter Harryson kan man också nämna Ola Salo och Eric Saade som för första gången tar ton i programmet.

– Det är inte bara artister som tävlar, utan också skådespela­re, programled­are och komiker. Några avsnitt är riktigt sångstarka, medan andra är mer humoristis­ka. Roligast är att vi får ha med några av Sveriges nu största artister, samtidigt som vi kan presentera några som inte är fullt lika kända för en stor publik, säger Sarah Dawn Finer.

Förra året fick programmet en ordentlig ansiktslyf­tning, men också årets säsong bjuder på en del nygamla förändring­ar.

– Gamla studion är tillbaka och några tävlingsgr­enar från förr gör comeback. Dessutom har vi skrotat mitt manus. Jag är friare och mer spontan, och det betyder att det blir många snuskiga skämt.

Så ska det låta är en av SVT:S riktiga långkörare, och frågar man Sarah Dawn Finer har programmet­s framgångar en ganska självklar förklaring.

– Det blir mindre och mindre musikunder­hållning i tv, åtminstone jämfört med hur det var när jag växte upp. Jag tror att man underskatt­ar hur stort intresse det finns för musik i Sverige.

Snart blir det dock gott om musik på bästa sändningst­id. Om bara några veckor börjar Melodifest­ivalen, där Sarah Dawn Finer är en av fyra programled­are.

– Jag är en liten bricka i ett jättestort spel, men är som alltid väldigt mån om att bjussa på mig själv, och det kommer jag att göra med råge.

Så ska det låta får säsongspre­miär i SVT på söndag, den 13 januari.

 ?? Bild: Anders Wiklund ?? Sarah Dawn Finer gör sin andra säsong som programled­are för tv-programmet Så ska det låta. Årets säsong av Så ska det låta har premiär söndag den 13 januari.
Bild: Anders Wiklund Sarah Dawn Finer gör sin andra säsong som programled­are för tv-programmet Så ska det låta. Årets säsong av Så ska det låta har premiär söndag den 13 januari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden