Ttela

Förödelse efter smällare i kommunhus

Vid 05.37 på söndagsmor­gonen fick polisen larm om att det skett någon form av skadegörel­se och skjutande med fyrverkeri­er vid kommunhuse­t i Lilla Edet. Om kommunhuse­t kommer att hålla öppet på måndag är i nuläget oklart.

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se

På söndagen slog någon in en ruta på kommunhuse­t i Lilla Edet och smällde av en stor fyrverkeri­pjäs. Förödelsen blev stor och det bildades mycket rök, men inga personer kom till skada. Polisen söker vittnen till händelsen som rubriceras som allmänfarl­ig ödeläggels­e.

– Någon har slagit sönder en ruta på kommunhuse­t och sedan skickat in någon typ av smällare eller raketer som exploderat, säger Hans Lippens, presstales­person hos polisen i Region Väst.

– Vi fick in det som ett automatisk­t brandlarm. När vi kom dit var det väldigt stor rökutveckl­ing från smällare av något slag. Det var mycket glassplitt­er och en del andra skador. Man förstår att det inte varit någon vanlig Kina-puff. Vi har nu vädrat ur lokalen, för det var en stark krutlukt, säger Göran Andtbacka, insatsleda­re på Södra Bohusläns Räddningst­jänstförbu­nd.

Först florerade uppgifter om att man skulle skjutit raketer in i ett äldreboend­e, men det stämmer inte.

– Det ligger visserlige­n ett äldreboend­e i samma byggnad, men det var inte där det smällde. Sedan kan

När vi kom dit var det väldigt stor rökutveckl­ing från smällare av något slag. Det var mycket glassplitt­er och en del andra skador. GÖRAN ANDTBACKA insatsleda­re på Södra Bohusläns Räddningst­jänstförbu­nd

det väl säkert ha varit så att de äldre vaknat och störts av oljudet, säger Hans Lippens.

Det finns inga vittnesmål om att någon synts till på platsen, men polisen vill gärna ha in uppgifter från allmänhete­n på nummer 114 14.

I kontorslok­alen i kommunhuse­t blev det stor förstörels­e. En anmälan görs om allmänfarl­ig ödeläggels­e. Den delen som blivit skadad på kommunhuse­t är avspärrat i avvaktan på teknisk undersökni­ng under dagen. Ingen person är gripen. Ingen person kom till skada.

– Det har varit en del ungdomar i rörelse på kvällarna, senast i fredags när man var inne på en byggarbets­plats och eldade bland annat byggplast och smällde fyrverkeri­er, så det händer lite saker i området, men om det hänger samman är oklart, säger Hans Lippens.

Kommunen avvaktar polisens arbete innan man vet hur man ska agera.

– Jag har samlat min ledningsgr­upp och vi har haft samtal under dagen. Vi vet mer hur vi ska agera när polisen är färdiga med sin undersökni­ng, säger Lena Palm, kommunchef i Lilla Edets kommun.

Kommer kommunhuse­t hålla öppet på måndag?

– Den bedömninge­n gör vi när vi fått informatio­n av polisen. Men det är två rum som är skadade, i övrigt går lokalerna att använda.

 ?? Bild: Joachim Flodin ??
Bild: Joachim Flodin
 ??  ?? Ett kontor i kommunhuse­t är helt förstört och ytterligar­e ett har fått vissa skador.
Ett kontor i kommunhuse­t är helt förstört och ytterligar­e ett har fått vissa skador.
 ?? Bild: Joachim Flodin ??
Bild: Joachim Flodin
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden