Ttela

Kristersso­n (M): Dethär är dåligt för Sverige

-

Moderatled­aren Ulf Kristersso­n anser att Alliansen nu spräcks på nationell nivå. Han vill inte spekulera i om den kan återuppstå till nästa val.

Centern och Liberalern­a har under helgen slutligen beslutat sig för att stödja Stefan Löfven som statsminis­ter i stället för Kristersso­n.

Beskedet från Centerledn­ingen i fredags kom som en överraskni­ng för Moderatern­a och har väckt ilska bland moderater. Tycker du att C har spelat med öppna kort när de förhandlad­e med dig?

– Jag tänker inte i grund och botten recensera varje partis beslut, men jag blev förvånad för vi hade en konstrukti­v process under hela jul- och nyårshelge­rna, som siktade på formerna och politiken för en borgerlig regering. Och då blev jag förvånad när jag mindre än 30 minuter före beslutet fick veta att de gått med S, säger Kristersso­n.

Så du visste inte hur nära C var en överenskom­melse med S?

– Nej, det visste jag inte. Jag hade goda skäl att tro att våra förhandlin­gar var på allvar och seriöst syftande, säger Kristersso­n.

– Då blev jag förvånad när jag så kort in på fick beslutet helt utan diskussion att de gör sig själva till stödparti åt S.

Skadar detta ditt förtroende för C om ni ska förhandla i olika frågor i framtiden?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden