Ttela

Holopainen: ”En total kollektiv kollaps”

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

IFK Vänersborg­s tränare skrädde inte med orden efter att hans gäng förlorat mot IK Sirius med hela 2-7. – Absolut ingenting fungerade, säger Ari Holopainen.

IFK Vänersborg har den senaste tiden stått för ett knippe riktigt bra insatser och var storfavori­t inför helgens match borta mot serietian Sirius – laget man slog med 11-1 i höstens drabbning. Att IFK skulle klappa ihop så totalt på Studentern­as IP kom därför som en överraskni­ng för de flesta, inte minst för Ari Holopainen.

– Vi lade stor vikt vid ödmjukhet inför matchen och påpekade att det inte alls var samma lag vi mötte nu som vi mötte i Vänersborg. Alla förberedel­ser kändes bra, ändå går det så här, säger Holopainen, vars lag var en skugga av sitt tidigare jag under den här säsongen.

Efter att Kalle Mårtensson solokörde in sitt tredje mål för matchen till ställninge­n 4-2 dog det mesta i IFK. Under de avslutande 20 minuterna hann Uppsala-laget med att gå ifrån till hela 7-2 och samtidigt kosta på sig att bränna två straffar.

– Det ska inte få sluta så här, men samtidigt går det fort på den här nivån när vi inte är påkopplade, säger Holopainen och fortsätter:

– Det är en total kollektiv kollaps. Jag kan inte hitta några andra ord.

IFK visade ändå styrka i matchens inledning, då man svarade på ett tidigt baklängesm­ål med att kvittera efter ett pangskott från Emil Viklund samt vaska fram en straff dessförinn­an. Joakim Hedqvist fick se sin straff pareras av Anton Andersson i hemmamålet och därefter

växte Andersson fram till ett spöke för IFK:S forwards ju längre matchen led.

IFK hade ett stort bollinneha­v under lejonparte­n av den första halvleken, men lyckades inte överlista Andersson förrän Mikko Lukkarila styrde in Viklunds skott precis före halvtidsvi­lan.

Problemet för IFK var bara att Kalle Mårtensson hade hunnit med att pricka in en dubbel innan dess. Båda målen föregicks av passivt försvarssp­el från IFK:S sida.

– Vi tar över under slutet av den första halvleken och början av den andra halvleken. Innan de gör 2-4 har vi mängder av kvittering­slägen, innan de får målet från ingenstans, säger Holopainen.

Holopainen tror att ett Ifk-mål i det läget hade påverkat matchutgån­gen.

– Naturligtv­is, vi hade fått energi. Men det försvarar inte vår insats, det ska inte få se ut så här.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Ari Holopainen hade mycket att fundera över efter sitt lags svaga insats borta mot Sirius.
Bild: Sebastian Lamotte Ari Holopainen hade mycket att fundera över efter sitt lags svaga insats borta mot Sirius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden