Ttela

Peace & Love City fick revansch på Gripen

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

19 hörnor hjälpte inte Gripen Trollhätta­n. I stället fick laget se sig besegrat med 7-1 hemma mot Peace & Love City på söndagseft­ermiddagen. – Vi försökte spela runt. Det funkade bra på så vis att vi skapade massor av hörnor, men det studsade inte vår väg, säger Gripens tränare Andrej Pasjkin.

När Peace & Love City och Gripen Trollhätta­n möttes på Tunets IP förra säsongen vann Gripen med övertygand­e 7-1.

När Borlängela­get på söndagen besökt Slättbergs­hallen fick de sin revansch.

– Det var en riktigt tung förlust, säger Andrej Paskjin, tränare i Gripen, efter 1-7-förlusten.

Så vad hände? Säg det den som vet.

Gripen gick inte alls att känna igen från lördagens 10-4-seger mot IFK Rättvik. Kanske var det trötta ben eller det faktum att Gripen Trollhätta­n fick klara sig utan spelmotorn Tony Eklind som ställde till det.

– Det är klart att Eklind är viktig för oss, men det är inte bara han i laget, säger Pasjkin.

Matchen då? Jo, den började ungefär som den slutade – tråkigt för alla med svartgula hjärtan. Peace & Love tog nämligen ledningen redan innan halvminute­n var spelad när Oscar Stadin fintade bort Robin Eliasson och la in bollen.

Det satte tonen för resten av matchen.

Förvisso kvitterade Gripen sju minuter senare genom målkungen Robin Karlsson, men sen var det slut på det roliga för hemmalaget.

Peace & Loves Alexander Sundström satte 2-1 i 23:e matchminut­en och Rasmus Linder utökade ledningen till 3-1 en minut från pausvilan.

I inledninge­n av andra halvlek försökte hemmalaget komma igen, och man skapade bland annat tre hörnor under de första tre minuterna. Men utan utdelning.

– De första 20 minuterna i andra tryckte vi på ordentligt. Men så fort de fick bollen så gjorde de mål, det var mentalt jobbigt, säger Pasjkin, och syftar på två snabba mål av bortalaget i matchminut 66 och 69.

Gripen fortsatte sedan skapa hörnor, men det hjälpte föga. 19 hörnor resulterad­e i noll mål.

– Vi försökte hela tiden göra mål och skapade massor av hörnor. Bollen studsade på linjen flera gånger, men gick inte in. Då gick luften ur oss.

Peace & Love gjorde ytterligar­e två mål innan matchen var över.

– Vi hade mycket boll, men de gjorde mål. Ibland blir det så. Nu är det bara att ladda om för nästa match, säger Andrej Pasjkin.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Det blev ingen rolig söndag för Viktor Nordmark och hans Gripen. Arkivbild.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Det blev ingen rolig söndag för Viktor Nordmark och hans Gripen. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden