Ttela

Tobias vill inte vara sämre än brorsan

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Förra helgen gjorde Fredrik Källqvist fem mål när Blåsut vann mot LAIK:S U-lag med 7-1. I lördagens 10-1-seger mot Sunvära var det i stället brorsan Tobias som stod för målprodukt­ionen.

Det är inte många lag som rår på Blåsut Vänersborg BK i division 1 Västra. Hittills har laget vunnit elva av 13 matcher. Den senaste i raden av segrar kom mot Sunvära SK i Arena Vänersborg på lördagen.

Tobias Källqvist gjorde sitt och Blåsuts första mål efter 1.32 och sedan var det hela igång. Innan pausvilan hade hemmalaget gjort fem mål genom Fredrik Källqvist, David Lång 2 och Tobias Källqvist, medan Sunvära bara lyckats få in en boll.

I andra halvlek inledde Fredrik Källqvist målskyttet när han satte 6-1 på hörna. Drygt fem minuter senare reducerade Sunvära till 6-2, men sen var det stopp i målprodukt­ionen för deras del.

Men inte för Blåsut. Fredrik Källqvist gjorde 7-2, Tobias Källqvist 8-2 och 9-2 innan Eric Karlberg fastställd­e slutresult­atet till 10-2.

Tobias fem mål innebär att han knaprar in på Fredrik i den interna skytteliga­n. Med sina 20 mål är han nu bara ett mål bakom brorsan.