Ttela

Gripen tog storseger i jämn match

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Gripen studsade tillbaka efter förra veckans tunga förlust mot Nässjö. På lördagseft­ermiddagen besegrade man IFK Rättvik med hela 10-4. – Det var skönt att vinna igen, säger lagkapten Adam Blomster.

Gripen Trollhätta­n kom till Slättbergs­hallen på lördagseft­ermiddagen med storförlus­ten mot Nässjö i färskt minne och med en strulig vecka fylld av sjukdom bakom sig.

– I tisdags var det åtta stycken spelare borta på grund av förkylning och skador, berättade Gripenträn­aren Andrej Pasjkin innan matchen.

Men det var då. När väl lördagen kom hade glädjande nog alla spelare hade repat sig och Gripen kunde ställa upp med fullt manskap i matchen mot IFK Rättvik. Även lagkapten Adam Blomster, som stått över två matcher på grund av en skadad fot, var återigen med i laget.

– Jag vilade lite och har byggt om skridskorn­a så mycket det går, så nu funkar det vilket är skönt, förklarade lagkaptene­n.

Ännu skönare var nog att Gripen, efter förra helgens bleka insats i toppmatche­n mot Nässjö, tog en storseger mot dalmasarna. Segersiffr­an skrevs till hela 10-4, men det ger inte riktigt en rättvis bild av matchen.

– Vi blev lite tagna på sängen över att de var så bollskickl­iga och spelade så pass bra som de gjorde, sa Adam Blomster.

Förvisso ledde Gripen matchen med både 5-2 och 6-3, men när Rättviks Rasmus Plan i 61:e matchminut­en satte dit 6-4 valde tränarduo Pasjkin-isaksson att ta timeout.

– Vi fick inte koll på dem defensivt framför allt, vi fick dem inte på utsidan som vi ville. Så det var det och att vi ville lugna ner det lite, förklarar Blomster.

Det gav ingen effekt. Inte direkt i alla fall.

I stället stod matchen och vägde ett bra tag innan Robin Karlsson kunde sätta dit 7-4 med drygt tre minuter kvar av ordinarie speltid.

Då släppte det för Gripen och hemmalaget rullade in ytterligar­e tre mål innan domare Magnus Ahlsén blåste av matchen efter 96 minuters spel.

– Vi är nöjda med vinst, men inte helt nöjda med det vi presterar. Framför allt är vi effektiva framåt och sätter våra chanser. Det är också bra att vi spelar hela matchen ut så vi får några mål där på slutet. Men sedan har vi ganska mycket vi kan förbättra, säger Blomster. Hur kändes din fot?

– Det känns ändå helt okej. Foten var med mig ändå, jag står ju fortfarand­e upp, säger Blomster och skrattar.

– Det var jävligt skönt att spela igen och vinna såklart.

Robin Karlsson, Tony Eklind, Anssi Hänninen blev alla tvåmålssky­ttar, medan Markus Eriksson, Niklas Holopainen, Anton Heinulf och Sondre Höydahl stod för ett mål vardera.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Gripens lagkapten Adam Blomster var tillbaka på isen igen efter en fotskada. Arkivbild.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Gripens lagkapten Adam Blomster var tillbaka på isen igen efter en fotskada. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden