Ttela

Carl Lext avgjorde mot Blåvitt i comebacken

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00 Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46 Joel Hansson joel.hansson@bohuslanin­gen.se Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Det var inte ens tänkt att han skulle spela i den andra halvleken, men Carl Lext kom in i slutminute­rna mot IFK Göteborg och avgjorde med 30 sekunder kvar av matchen. – Fantastisk­t för oss och för honom, säger tränare Daniel Andersson.

Skoftebyn hade initiative­t under merparten av hemmamatch­en mot IFK Göteborg, men tappade under ett par olycksalig­a minuter 2-0 till 2-2. Likaläget verkade stå sig tiden ut när Daniel Andersson vände sig mot den comebackan­de landslagss­tjärnan Carl Lext.

– Eftersom Carl har varit skadad hade vi inför matchen bestämt att han bara skulle spela i den första halvleken. Men när det var två minuter kvar av matchen frågade jag honom om han ville in och spela i slutet. Det ville han, och det var bra för oss, säger Andersson med ett leende.

Med 30 sekunder kvar skickade Lext nämligen in 3-2-målet och sköt samtliga poäng till Skoftebyn.

– Skönt, det var inte rättvist med 2-2. Med undantag från minuterna då de gör sina mål driver vi den här matchen från början till slut, hävdar Andersson, som var lyrisk över lagets insats i den första halvleken.

– Det var nog vår bästa halvlek på hela säsongen.

Den fina insatsen resulterad­e i en 1-0-ledning, då Fredrik Larsson

elegant avancerade igenom Ifkförsvar­et och placerade in bollen. I samma halvlek hade Krister Andersson och Jihad Nashabat jättelägen att utöka för Skoftebyn. Gästerna var dock inte ofarliga utan testade duktige Felix Nordenfors vid ett flertal tillfällen.

– Vi var revanschsu­gna efter förlusten mot Djurgården (4-7), och det märktes. Allt var bättre, vi jobbade hem, vi chansade inte för mycket och vi satte passningar­na, berättar Andersson, vars tränarkoll­ega Christoffe­r Lundh utökade till 2-0 efter paus.

Därefter hade Skoftebyn lägen att utöka sin ledning, men lyckades inte definitivt stänga matchen. ”Blåvitt” greppade sina sista halmstrån och tog sig tillbaka in i matchen.

Då klev Carl Lext in i handlingen. Med sitt avgörande mål gav han sitt lag tre viktiga poäng i toppstride­n.

Vi hade lite problem med motivation­en

och lyckades reducera till både 4–2 (Fredrik Larsson) och 4–3 (Jihad Nashabat).

Tre minuter att gå på och nervositet i Agnebergsh­allen.

Men IFK Uddevalla fick sista ordet. Med sju sekunder kvar rullade Kristian Legiec in 5–3 i tomt mål.

– Tyvärr förlorar vi, men det är små marginaler som avgör. Vi slarvar lite och de gör mål på våra misstag, säger Andersson och fortsätter:

– Men vi kommer i kapp och med en minut kvar har vi två bra lägen. Vi gör en bra prestation, det är bara resultatet som inte är ok. VALON GASHI

Gästerna, som hade ett säkrat kontrakt att spela för, rusade ifrån till 4-0 under matchens inledning och satte därmed tonen för tillställn­ingen.

Mellerud tvingades till att spela jokerspel tidigt, och lyckades ta sig upp till 6-8. Närmare än så kom man dock inte och ett högmotiver­at bortalag gick i stället ifrån till slutresult­atet 11-6.

– Vi hade lite problem med motivation­en, det kändes som att luften hade gått ur oss när vi inte hade något att spela för, säger Gashi.

Florijan Fejzulovic stod för ett hattrick, Halid Zekovic stod för en dubbel och Femija Selmanovic lyckades även han måla för hemmalaget.

I fredagens viktiga match mot Komarken låg man under med 0-2 och 2-3, men lyckades vända och vinna med 6-4. Mellerudsm­ålen i den matchen prickades in av Valon Gashi 2, Femija Selmanovic, Alexander Karlsson och Mansour Tonani.

 ?? Bild: Calle Appelquist ?? Carl Lext vrålar ut sin glädje efter att ha sänkt IFK Göteborg med ett sent segermål.
Bild: Calle Appelquist Carl Lext vrålar ut sin glädje efter att ha sänkt IFK Göteborg med ett sent segermål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden