Ttela

Förlust för Skoftebyn i tajt Trestadsde­rby

-

Det blev stor dramatik i Trestadsde­rbyt mellan IFK Uddevalla och Skoftebyn som punkterade­s först med sju sekunder kvar att spela. – Vi kunde lika gärna fått med oss en poäng i dag, säger Daniel Andersson, tränare för Skoftebyn.

IFK Uddevalla var rejält revanschsu­gna efter 1-6-förlusten mot Hammarby på lördagen och startade i ett ursinnigt tempo i Agnebergsh­allen i söndagens match mot Skoftebyns IF. Under de fem första minuterna hade hemmalaget skapat fem riktigt bra lägen, och på ett av lägena sköt Fredrik Söderqvist in 1–0.

IFK Uddevalla var bäst till att börja med, men det kvittade när Skoftebyn kom ikapp genom Fredrik Larssons 1–1-kanon.

Hemmalaget­s replik kom blixtsnabb­t och det blev en favorit i repris för Fredrik Söderqvist som – i öppet mål – kunde göra 2–1.

Sedan hände något märkligt. Skoftebyns Carl Lext fick även han öppet mål från två meter. Det efter en utmärkt frisparksv­ariant. Men han missade – trots att målvakten var bakom honom – eftersom han tappade balansen och lyckades styra bollen på sitt andra ben och ut över kortlinjen.

Oturen grinade Skoftebyn i ansiktet när de gick in i omklädning­srummet för taktiksnac­k.

– Det hade varit väldigt skönt med ett 2-2-mål där, säger Daniel Andersson, tränare i Skoftebyn.

I början av andra halvlek blev det inte lättare för gästerna från Trollhätta­n. Tio minuter in hade IFK Uddevalla ryckt till 4–1 efter mål av Petrit Zhubi och Emilio Rossi.