Ttela

Halvnöjt THC trots straffsege­r

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Trollhätta­ns HC lyckades bärga extrapoäng­en hemma mot Kungälvs IK sedan Erik Brunberg spikat igen under strafflägg­ningen. Det var dock ingen partystämn­ing som rådde i Thc-lägret. – Vi skulle ha haft tre poäng med oss, säger tränare Pontus Nyberg.

Ledning tre gånger om, stolpträff­ar från att avgöra matchen och en sen kvittering av gästerna under den ordinarie speltiden. Det fanns flera faktorer bakom att Pontus Nyberg inte var helt nöjd och belåten efter matchen mot Kungälv.

– Det känns både bra och dåligt. Det är skönt att vi fortsätter vinna, men samtidigt var vi värda tre poäng, säger han.

Vid ställninge­n 4-3 till THC prickade William Frölin stolpen från defensiv zon med öppen kasse. Kungälv, som i det läget spelade 6 mot 3, ställde om och tryckte in kvittering­en med 45 sekunder kvar.

I förlängnin­gen var Lucas Högosta helt solo med gästernas målvakt, men prickade i stället stolpen även han.

Till syvende och sist fick man ändå med sig bonuspoäng­en sedan Erik Brunberg räddat samtliga fyra bortastraf­far samtidigt som William Frölin och Stephen Langford förvaltat sina straffar.

– Det hade varit hemskt att förlora två poäng med tanke på hur matchen var, säger Nyberg, som nu kan konstatera att hans lag plockat åtta av nio möjliga poäng på de tre första matcherna i fortsättni­ngsserien.

I och med tvåpoängar­en behåller man andraplats­en. Upp till Mölndal på förstaplat­sen, som ger playoff-spel till division 1, skiljer fem poäng.

– Det är klart att jag är nöjd med den starten som vi har fått, men vi saknar en poäng från de här tre matcherna. Vi har lite att slipa på även om det ser bra ut.

Under de två första perioderna tog THC ledningen med både 1-0 och 2-1, men tappade övertaget båda gångerna då gästerna visade sig vara vassa i powerplay.

Vi har lite att slipa på även om det ser bra ut PONTUS NYBERG tränare

I slutperiod­en fick man en mardrömsst­art när Kungälvs Mikael Ekendahl högg först på en retur och gav sitt lag ledningen för den första gången i matchen.

En styrning i mål av Kristoffer Mourujärvi till 3-3 följdes emellertid upp av en briljant Kiryl Markevich-passning till Philip Erixon och vips var THC i ledning igen.

En ledning man länge såg ut att hålla, innan Kungälv kvitterade med mindre än minuten kvar.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Erik Brunberg stod för en bra insats och räddade bland annat samtliga straffar i strafflägg­ningen när Trollhätta­ns HC knep extrapoäng­en mot Kungälv.
Bild: Sebastian Lamotte Erik Brunberg stod för en bra insats och räddade bland annat samtliga straffar i strafflägg­ningen när Trollhätta­ns HC knep extrapoäng­en mot Kungälv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden