Ttela

Andersson fick rätt – VHC första seger i alltvåan

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Så kom den äntligen, första segern i Alltvåan för Vänersborg­s HC. – Det var gött att den kom nu, annars hade det nog satt sig i våra skallar, säger Peter Andersson, tränare i VHC, efter 4-1-segern borta mot Olofström.

Efter förlusten (2-7) mot Borås i onsdags sa Vhc-tränaren Peter Andersson självsäker­t ”jag är övertygad om att vi vinner på söndag”. Han fick helt rätt. – Det var en riktig krigarinsa­ts i dag. Det märktes att vi var lite försiktiga, det är lätt att bli sin egen motståndar­e när man börjar med att förlora två matcher, säger han.

Men någon tredje förlust blev det alltså inte. För borta mot Olofström fixade VHC sin första

seger i alltvåan den här säsongen.

– Det var inte vår bästa match. Vi hade inget bra passningss­pel och var nervösa i vissa situatione­r, säger Andersson,

Men trots det tog Vänersborg­arna ledningen efter sex minuters spel genom Niclas Mårtensson. Samme Mårtensson utökade sedan ledningen till 2-0 en bit in i andra perioden.

Förvisso reducerade hemmalaget till 1-2 några minuter senare, men innan andra och sista periodpaus­en gjorde Danny Liscio 3-1 till VHC.

Den tredje och sista perioden inleddes sedan med att Markus Twillman gjorde 4-1, vilket också blev slutresult­atet.

– Efter 4-1 var det ett helt annat VHC. Vi spelade avslappnat, passningss­pelet var tillbaka och vi släppte inte till så mycket mer, berättar Andersson och fortsätter:

– Det var roligt att se killarna. Jag tror aldrig vi har täckt så mycket skott som i denna match. De ville verkligen kriga sig till tre poäng.

?? Bild: Christian Flodin ?? Niclas Mårtensson gjorde två av VHC:S mål när laget vann borta mot Olofström på söndagseft­ermiddagen.
Bild: Christian Flodin Niclas Mårtensson gjorde två av VHC:S mål när laget vann borta mot Olofström på söndagseft­ermiddagen.